Hyppää sisältöön

PGA Tourin epäonnisimmat lyönnit – osuma lipputankoon vie usein lyöntejä, jopa pelivireen

Osuma lipputankoon jakaa onnen ja pompun mukaan pelaajia raaálla tavalla. PGA Tourin 2020-2021 koosteessa on tanko-osumien lisäksi runsaasti muitakin epäonnen ja epäuskon hetkiä, joihin useimmat pelaajista pystyvät samaistumaan.

PGA Tourin epäonnisten lyöntien koosteeseen on kelpuutettu usean tyyppisiä pelaajan kannalta harmillisia tapahtumia.

Puhtaasti epäonnen piikkiin menevät osumat lennossa lipputankoon, josta pallo pomppii ja rullaa tuhoisin seurauksin lopulta kauas lipusta, viheriön ulkopuolelle, jopa esteisiin. 

Samaan sarjaan voidaan pistää kastelulaitteen kannesta vauhtia pompun kautta ottaneet pallot. Kun pallo puolestaan osuu kaukana väylästä autotiehen ja pomppaa kentän rajojen ulkopuolelle, kyse ei ole enää pelkästä huonosta onnesta.

Yllättävästi koosteeseen ovat päässeet myös lyhyiltä matkoilta puteissa tulleet lip-outit, jotka ovat kiertäneeet reikää täyden kierroksen, jopa enemmän (osumatta lippuun). Epäonnisiksi sellaisten suoritusten luokitteleminen on pienoista itsepetosta.
Paremmin nämä sopisivat sarjaan ”kun puttikipsi vie tunnon käsistä.”

Mukaan on mahtunut myös lyöntejä, joissa viheriön kallistusten, nopeuden, kuivuuden, ehkä tuulenkin vauhdittamina, pallot kulkeutuvat epäonnekkaasti  kauas paikasta joiden niihin olisi pitänyt pysähtyä.

Etsi luettavaa