Hyppää sisältöön

PGA Tourilla tähdet loistavat – Jordan Spieth voittoon

Jordan Spieth karisti Mastersin murheet harteiltaan voittaessaan Texasissa pelatun Dean & Deluca Invitationalin.

Kilpailu pelattiin Fort Worthin historiallisella Colonial Country Clubilla, joka oli aikoinaan Ben Hoganin kotikenttä. Kärkipaikalta viimeiselle kierroksellä lähtenyt Spieth onnistui kääntämään kilpailun edukseen vasta takaysillä. 

Etuysillä kärkipaikan otti loistavasti pelannut Harris English. Takaysillä Spieth teki birdiet väylille 10, 11 ja 12 nousten takaisin jakamaan kärkisijaa. Voiton viimeisteli upeasti kolme peräkkäistä birdiä kierroksen loppuun 16, 17, 18. Huikea takaysi (30) siivitti voittoon kolmen lyönnin erolla. Spiethin kierrostulokset olivat 67 – 66 – 65 – 65 ja yhteistulos -17 (par 70). 

Spieth pelasi viikon loistavasti. Pallonlyömisessä hän oli Strokes Gained Tee to Green tilaston seitsemäs ja griineillä Strokes Gained Putting tilaston kakkonen. 

Voitto oli Jordan Spiethin kahdeksas PGA Tourilla ja hän ohitti Tiger Woodsin voitoissa alle 23-vuotiaana. Spieth on tyytyväinen siihen miten kausi on edennyt. Voittoja on kaksi ja hän on ollut kärkitaistelussa kolme kertaa viimeisessä neljässä kilpailussaan. Jordan ei tuntenut kovia paineita menestyksestä Masters romahduksen jälkeen mutta median jatkuva huomio epäonnistumiselle oli melko ärsyttävää. Voitto luultavasti tukahduttaa puheet ongelmista. 

Ensi viikolla PGA Tourilla pelataan Jack Nicklauksen isännöimä the Memorial. Mukana ovat lähes kaikki maailman kärkinimet. Jordan Spieth, Rory McIlroy ja Jason Day lähtevät kaikki viivalle taskussa voitto edellisestä kilpailustaan. 

Leaderboard

Etsi luettavaa