Hyppää sisältöön

PGA Tourilla hieno bunkkerilyönti kuohutti somessa: ”Onko kyseessä sääntörike”

Rickie Fowler lyömässä samasta bunkkerista

PGA Tourilla pelattiin uusi turnaus American Express Championship. Kisan voittoon pelasi Andrew Landry dramaattisten vaiheiden jälkeen. Sosiaalinen media sai kuitenkin keskusteltavaa myös yhdestä bunkkerilyönnistä.

Andrew Landry menetti kuuden lyönnin johtonsa Stadium Coursella Kaliforniassa. Se ei kuitenkaan haitannut, sillä Landry lopetti kahteen peräkkäiseen birdieen ja kuittasi komean 1,2 miljoonan dollarin ykköspalkinnon toisesta PGA Tourin voitostaan tuloksella -26. Toiseksi jäi Abraham Ancer tuloksella -24. 

Väylällä 16, par-vitosella nähtiin kuitenkin sosiaalisessa mediassa keskustelua herättänyt tilanne. Par-vitosella sijaitsee yksi maailman syvimmistä greenibunkkereista. Skotlantilainen Russell Knox oli lyönyt pallonsa sinne. Pelikaveri Kevin Na:n pallo oli viheriöllä noin 30 sentin päässä reiästä, Knoxin linjasta katsoen sen vasemmalla puolella. 

Itse bunkkerilyönti oli hämmästyttävän upea nosto viheriön etuosaan alas, josta se rullasi reikää kohden. Kevin Na huusi pallolle ”Hit my ball” toivoen sen auttavan lyönnistä vielä paremman. Ei osunut, mutta vaikka olisi osunut ei kyseessä olisi ollut rangaistava teko kun pelaajat eivät olleet yhdessä sopineet ennen lyöntiä että pallo jätetään merkkaamatta. 

Somessa keskustelussa käytiin läpi muun muassa sitä, että reikäpelissä palloa ei olisi ikinä jätetty paikalleen. Sääntö on monimutkainen, mutta siihen otti kantaa hiljattain muun muassa Jimmy Walker joka totesi: ”Jos pidät pelikaveristasi, saatat vain jättää pallon merkkaamatta, jolloin se voi tulla avuksi jossain lyönnissä”, Walker myönsi. 

Etsi luettavaa