PGA Tour – Voittoon 21-vuotias Si Woo Kim

Si Woo Kim antoi hurjan näytöksen siitä

PGA Tourin runkosarjan viimeinen voitto Etelä-Koreaan.

Naisten golfin perusteella luulisi korealaisilla miehillä olevan suurempi jalansija maailman pääkiertueilla. Sunnuntaina jalansija kasvoi hieman lisää kun korealainen Si Woo Kim otti ensimmäisen voittonsa PGA Tourilla.

Loistavasti svingaava nuorukainen sivusi Wyndham Championshipin ennätystä tuloksella -21. Kärkipaikalle nosti toisen kierroksen tulos 60 (-10). Viimeiselle kierrokselle Kim lähti viiden lyönnin johdossa ja tulos 67 riitti säilyttämään eron takaa-ajajiin.

Voitto tuli lopulta melko helpolla sillä korealaisen lyöminen oli vailla vertaa. Strokes Gained tilastoissa hän oli kilpailun paras draivaaja ja toiseksi paras rautapelaaja. Putterille jäi vain vähän töitä.

Si Woo Kim pelaa ensimmäistä kauttaan PGA Tourilla ja on käyttänyt tour korttiaan ahkerasti. Kim on pelannut kaudella 29 kilpailua ja selvittänyt 19 cutia. Wyndham Championship oli PGA Tour kauden viimeinen runkosarjan kilpailu ja ensi viikolla alkaa FedEx Cup playoff. Voitto nostaa Kimin pisteissä tourin kärkipelaajien joukkoon sijalle 15.

Kilpailussa toiseksi sijoittui Luke Donald yhteistuloksella -16. Sijoituksella Donald nousi FedEx Cup pisteissä 51 sijaa ja pääsee uudella FedEx Cup sijoituksella 48 pelaamaan ainakin kaksi ensimmäistä playoff kilpailua.

Si Woo Kimin svingi on teknisesti loistava.