Hyppää sisältöön

PGA Tour – Tähtipelaajat esillä playoffeissa

The Barclays aloittaa PGA Tourin playoff jakson.

Major-kilpailujen areenana tunnettu Bethpage Black isännöin FedEx Cup playoffien ensimmäistä kilpailua. PGA Tour kauden päättävät neljä kilpailua ja sarjan päätteeksi voittaja palkitaan kymmenen miljoonan dollarin bonuksella. 

Erittäin vaikeana tunnettu kenttä haastoi pelaajat torstain avauskierroksella. Aamupäivällä olosuhteet olivat helpommat ja lähes kaikki kärkipelaajat tulivat aamun ryhmistä. 

Jason Day aloitti kilpailun tuloksella 68 (-3) ja jakaa seitsemättä sijaa. Aloitus oli hyvä kun otetaan huomioon muutaman viikon kilpailutauko.

Jason Dayn kommentit kierroksen jälkeen:

”Pelissä oli pientä henkistä ja fyysistä ruostetta.”

”Terävyys ei ollut samaa kuin kahden tai kolmen kilpailun jälkeen, mutta kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen peliini.”

Hyvän aloituksen jälkeen huonot avaukset pilasivat Jordan Spiethin takaysin. Tulos päätyi pariin ja sijoitus T33. Samassa tilanteessa on myös Rory McIlroy, joka pelasi loistavasti tiiltä mutta ei onnistunut tekemään tulosta. Kehno puttaaminen oli suurin syy ongelmiin. Bägissä on uusi Scotty Cameron putteri ja käytössä on myös uusi puttiote. Muutokset eivät vielä toimineet kentällä. 

Roryn uusi puttiote ja mallet mallinen putteri.

Roryn uusi puttiote ja mallet mallinen putteri.

GettyImages

Kilpailua johtavat Patrick Reed ja Martin Laird tuloksessa -5. Kolmatta sijaa tuloksessa -4 jakaa neljä pelaajaa: Rickie Fowler, Kevin Chappell, Emiliano Grillo ja J.B. Holmes. 

Vaikka kausi ole ole ollut Fowlerin toiveiden mukainen on hän silti FedEx Cup pisteissä sijalla 12 ja hyvissä asemissa. Fowler hakee myös paikkaa Ryder Cup joukkueessa ja tarvitsee hyvän suorituksen tällä viikolla. Hän on pisteissä sijalla kaksitoista kun kahdeksan parasta pääsevät joukkueeseen varmuudella. Hyvät esitykset voivat myös riittää kapteeni Davis Love III kutsuun.  

Henrik Stenson joutui vetäytymään kilpailusta polvivamman takia. Kaudella 2015 operoitu polvi ärtyi kierroksen aikana ja Stenson jätti kilpailun kesken. Hän kertoi, että MRI skannauksen antama tieto tulee päättämään jatkosta. 

Leaderboard

 

 

Etsi luettavaa