Hyppää sisältöön

PGA Tour pyörittää golfin kilpakalenteria: Pelaajat haluaisivat isomman välin majoreille

Jack Nicklaus tunnetaan Augustassa.

Golf-kausi ei pääty koskaan, vaan joka ikinen viikko pelataan ympäri maailmaa. Ainoastaan joulun ja uudenvuoden vaihde on osittain pyhitettyä aikaa kilpagolfista.

FedEx Cup päätti PGA Tourin kauden. European Tourilla kausi tulee jatkumaan vielä marraskuun loppuun saakka. Sitä ennen PGA Tourilla on pelattu seuraavan vuoden kalenteria jo kymmenen kilpailua. 

Suurin osa PGA Tourin pelaajista viettääkin vuoden pisimmän lomansa juuri FedEx Cupin jälkeen, mutta toisaalta ne jotka haluavat menestystä myös European Tourin rankingeissa jatkavat kauttaan aina marraskuulle. 

Majorit ovat myös nykyään lähempänä toisiaan kuin koskaan. Masters on pysynyt huhtikuussa ja tulee varmasti aina pysymään. PGA Championshipin muutettua elokuulta toukokuulle, ovat kaikki neljä majoria vain 3,5 kuukauden aikaikkunassa. Se on todella lyhyt aika ja nyt muun muassa Rory McIlroy ja Jack Nicklaus ovat ryhtyneet arvostelemaan aikataulua. 

”Jos sinulla on loukkaantuminen tai huono vaihe pelissä, ei ole yksinkertaisesti aikaa saada peliä kuntoon majorkauden sisällä. Samalla se vaikuttaa siihen, että pelaajat eivät välttämättä pelaa yhtään kilpailua majoreiden välissä, vaan käyttävät aikansa tärkeään tapahtumaan valmistautumiseen. Tämä ei ole lajille hyväksi”, major-kuningas Jack Nicklaus pohtii. 

Rory McIlroylla on erittäin tiivis suhde tennikseen hänen entisen kihlattunsa Caroline Wozniackin kautta. McIlroy pohtiikin, että tenniksen systeemi olisi golfiin tervetullut. 

”Heillä grandslamit alkavat tammikuussa Australiassa ja viimeinen US Open on käynnissä vasta nyt. Yhdeksän kuukauden aikana on neljä suurkisaa ja se on rytmityksenä hyvin terve”, Rory perustelee. 

PGA Tourilla on tiukka kilpailu myös muiden suurlajien kanssa. Tämän takia kauden huipennus on laitettu elokuulle, jotta NFL-kauden alku ei vie katsojamääriä. European Tourilla ei varsinaisesti tunnut olevan sen suurempaa kilpailua minkään yksittäisen lajin kanssa, mutta toisaalta ei myöskään vaikutusvaltaa majoreiden aikataulutukseen kuten USA:n puolella. 

Vielä kun kiertueet ovat osittaisessa kilpailussa keskenään, puikkoja heilutellaan tällä hetkellä rahakkaimman ja suurimman PGA Tourin toimistosta käsin. Raha on valtaa ja TV-katsojat tuovat rahaa ja sponsoreita. 

European Tour joutuukin pohtimaan omaa kalenteria tehdessään miten he saavat mahdollisimman usein mahdollisimman hyviä pelaajia mukana kisoihinsa. Muun muassa kevät oli vaikeaa aikaa kun WGC-kisat ja majorit veivät supertähdet jenkkeihin helmikuusta US Openin loppuun saakka. Välissä Eurooppaan tai European Tourille matkustaminen ei ollut millään muotoa mahdollista tai järkevää parhaille pelaajille. 

Etsi luettavaa