Hyppää sisältöön

PGA Tour ottaa ShotLinkin avuksi hitaan pelin tarkastelussa

Bryson DeChambeau pelaa jatkuvasti suurennuslasin alla hitaiden aikojensa takia

PGA Tour on antanut tiedotteensa liittyen ensimmäisen playoff -kilpailun hitaan pelin kohuun. Se väittää tekevänsä toimenpiteitä asian eteen käyttäen ShotLinkin teknologiaa apunaan.

Bryson DeChambeau sai varmasti viikonlopun aikana PGA Tourin vihatuimman pelaajan tittelin itselleen. Patrick Reed voitti kilpailun ja DeChambeau oli otsikoissa jälleen superpitkien valmistautumistensa takia. 

Useat pelaajat kommentoivat viraaliksi menneitä videoita ja kohu oli valmis. Myös PGA Tourin oli pakko ottaa kantaa asiaan ja se teki sen sunnuntai-iltana. 

”Tiedämme, että yksittäisten pelaajien rutiinit ennen kuin he lyövät lyöntinsä voivat muodostua erittäin kuumaksi puheenaiheeksi nykymaailmassa niin pelaajien kuin intohimoisten fanien keskuudessa. Olemme toimittaneet ShotLinkin tarjoamaa dataa pelaajille, jossa käydään läpi kuinka kauan heillä kestää tiettyjen lyöntien lyöminen. Uskomme, että teknologian avulla pystymme lähestymään tätä ongelmaa  ja saamaan selville, onko olemassa parempi tapa”, PGA Tourin operaatiojohtaja Tyler Dennis kertoo.

Mitään sen konkreettisempaa tietoa Dennis ei tarjonnut, ainoastaan sen, että ShotLinkin avulla tullaan todennäköisesti tarkkailemaan pelaajien aikoja siitä huolimatta ovatko he aikataulussa vai siitä jäljessä. 

PGA Tourin nykyisen säännön mukaan aikatarkkailussa olevassa ryhmässä ensimmäisestä ”huonosta ajasta” annetaan varoitus ja toisesta lyönnin rangaistus. PGA Tour ei ole jakanut koko vuoden aikana yhtään hitaan pelin rangaistusta. 

Ensi viikon toinen playoff -kilpailu tulee näyttämään paljon onko kyseessä jälleen täyttä sanahelinää, vai aikooko lajin suurin kiertue oikeasti tehdä asian eteen jotain. Bryson DeChambeau ainakin on myrskyn silmässä kun seuraava kilpailu käynnistyy.

Etsi luettavaa