Hyppää sisältöön

PGA Tour ottaa draiveritestit vakituisempaan käyttöön

Xander Schauffelen saldo major-kisoissa on 14 ensimmäisen kilpailun otoksella todella vaikuttava

PGA Tourilla tullaan testaamaan aiempaa useammin pelaajien draivereita. Taustalla tässä on äärimmilleen viritetyt mailat, jotka saattavat käytön myötä lipsahtaa rajan väärälle puolelle.

The Open Championshipissa tänä vuonna Xander Schauffelen draiveri todettiin ”liian kuumaksi” ja se ei ollut enää laillinen kisatilanteeseen. R&A hoiti asian surkeasti ja tieto levisi nopeasti. Schauffele koki tilanteen vaivalliseksi ja antoikin jyrkkää palautetta järjestävälle taholle. 

PGA Tour tuo tulevalla kaudella tasaisin väliajoin draiveritestin kisoihin. Ensimmäisessä kisassa Greenbrier Classicissa kaikki halukkaat saavat testata mailansa tilanteen. Tuloksen saavat tietää vain pelaaja, hänen mailamerkkinsä edustaja ja testaaja. Tuloksesta ilmoitetaan värikoodilla vihreä, keltainen tai punainen. 

Jos maila saa vihereän, on se luonnollisesti pelikunnossa. Keltainen tarkoittaa, että mailan ominaisuudet ovat jo käytössä muuttuneet laittomampaan suuntaan, mutta se on vielä pelikelpoinen. Punaisen kohdalla maila jää testaajan haltuun ja lähetetään suoraan välinevalmistajalle. 

Erot ovat pieniä nyansseja, mutta testien avulla varmistetaan, etteivät pelaajat saa etua liian kuumista draivereista. 

Etsi luettavaa