Hyppää sisältöön

PGA Tour – Neljä nälkäistä pelaajaa kärkitaistelussa

RBC Heritage pelataan South Carolinan rannikolla Hilton Headissa. Kapea kenttä vaatii pelaajilta tarkkuutta ja lyöntivarmuus nousee pituutta tärkeämmäksi tekijäksi. Voittajiin kuuluu vain yksi pommittaja viimeisen 15 vuoden ajalta (Davis Love III, 2003).

Luke Donald ja Graham DeLaet ovat kilpailun kärjessä kahden kierroksen jälkeen (-10). Sekä Donad, että DeLaet odottavat nälkäisinä voittoa tourilla. Donald ei ole voittanut missään päin maailmaa kauden 2012 jälkeen, jolla hän kiipesi maailmanlistan kärkeen. 2011 Donald voitti rahalistan European Tourilla ja PGA Tourilla mutta kadotti pelinsä epäonnistuneen svingimuutoksen seurauksena. 

Kanadan Graham DeLaet odottaa yhä ensimmäistä voittoaan pääkiertueilla. Hän on pelannut tourilla 2010 lähtien ja mies on nähty tourin lyöntitilastojen kärjessä useampana kautena. Putti ja lähipeli ovat kuitenkin olleet henkinen este voittamiselle. Vaikka mies on tienannut 10 miljoonaa kuudella täydellä kaudella on ensimmäinen voitto jäänyt saavuttamatta. 

Heti kärjen takana on lisää nälkäisiä leijonia. Ian Poulterin (-8) pelioikeus PGA Tourille on katkolla ja hänen on tienattava yli 100 FedEx Cup pistettä seuraavassa kahdessa kilpailussa, jotta kortti säilyy. Tähän riittäisi vahva sijoitus kymmenen parhaan joukkoon. Poulterin viimeinen voitto on kaudelta 2012. Puttaaminen oli ase, joka nosti englantilaisen Ryder Cup pelaajaksi. Griinityöskentely tarvitsee taas vanhaa taikaa. 

Webb Simpson (-8) on kokenut kuivaa kautta viimeiset neljä vuotta. Webb oli strokes gained tilastoissa tourin paras pallonlyöjä kaudella 2011 ja voitti U.S. Openin kaudella 2012. Puttipeli on ollut Simpsonin kryptoniittia koko uran ajan. Tällä kaudella hän on Strokes Gained: Putting tilaston sijalla 197. Viimeinen voitto on neljän vuoden takaa 2013.

Leaderboard 

Etsi luettavaa