Hyppää sisältöön

PGA Tour – Jack Nicklaus isännöi maailman parhaita pelaajia

Justin Rose voitti The Memorialin vuonna 2010

The Memorial Tournament on yksi PGA Tourin suurimmista kilpailuista. Majorien ohella se on maailman kärkipelaajien kohtauspaikka.

Jason Day, Jordan Spieth ja Rory McIlroy lähtevät kaikki kilpailuun taskussa voitto edellisestä kilpailustaan. Voidaan siis olettaa, että maailman kärkipelaajat ovat kisakunnossa ja että viikolla tullaan näkemään loistavaa golfviihdettä. 

Spieth ja McIlroy pelaavat samassa ryhmässä kaksi avauskierrosta ja aloittavat kilpailun torstai aamuna klo 8.26 paikallista aikaa. Iltapäivän ryhmissä valokeila osuu Jason Dayhin, joka starttaa klo 13.16. 

Muirfield Village Golf Club on Ohiossa asuvan Dayn kotikenttä. Vaikka areena on tuttu, Day ei ole koskaan oikein onnistunut Memorialissa. Tiistain haastattelussa hän analysoi pelanneensa turhan aggressiivisesti aikaisempina vuosina. Tuttu kenttä on saanut Dayn yrittämään avauslyöntejä liian suurella riskillä. Konservatiivinen pelityyli toimi voittokkaasti Players Championshipissä, ja Day aikoo käyttää samaa strategiaa tällä viikolla. 

Rory McIlroy listaa kilpailun yhdeksi suosikeistaan, vaikka hän ei ole vielä haastanut kilpailun voitosta. Pitkiä ja tarkkoja avauslyöntejä sekä tarkkoja rautoja vaativa kenttä sopii Rorylle, mutta silti McIlroyn paras sijoitus on jaettu 10:s vuodelta 2010. Viime vuonna kilpailun voitti huikeassa lyöntivireessä ollut David Lingmerth. Justin Rose sijoittui toiseksi ja Spieth kolmanneksi. 

Muirfieldin kenttä haastaa pelaajat pallonlyömisessä ja sillä on tapana suosia nimekkäitä voittajia. Kilpailun aikaisempiin mestareihin kuuluvat mm: Tiger Woods (5) Rose, Ernie Els, Vijay Singh, Fred Couples, Greg Norman, Tom Watson (2) ja Jack Nicklaus (2).

Etsi luettavaa