Hyppää sisältöön

PGA Tour – Inspiroiva voittaja William McGirt

Säärintaman tuoma tuuli teki Memorial Tournamentin päätöksestä dramaattisen.

Tuulinen keli haastoi pelaajien koko arsenaalin ja jokainen pelaaja joutui kohtaamaan oman pelinsä heikkoudet. Tasaiten onnistuivat ensimmäistä voittoaan hakeneet Jon Curran (-15) ja William McGirt (-15), jotka ratkaisivat mestaruuden uusinnassa. McGrit ansaitsi voiton tekemällä parin toisella jatkoreiällä. Ensimmäisen kilpailunsa PGA Tourilla voittanut William pysyi lujana olosuhteiden vaihtuessa. McGirt myönsi kierroksen jälkeen, ettei svingi tuntunut hyvältä missään vaiheessa, mikä auttoi pitämään odotukset kurissa ja pelin kärsivällisenä. 

”Yritin vain pelata järkevästi ja osua niin moneen griinin kuin mahdollista.” McGirt kertoi kierroksen jälkeen. 

Voitto ja paikka ensi vuoden Mastersiin olivat tietysti pitkän ajan unelmien täyttymys. Paikalla olivat myös vaimo ja nuoret lapset. 2011 William nousi tourille 32-vuotiaana pelattuaan ensin yhden kauden Web.com tourilla. Ensimmäiset viisi vuotta sujuivat tasaisesti ja McGirt onnistui säilyttämään pelioikeuden. Tasaisuutta tarvittiin sillä McGirt sijoittui kolmen parhaan joukkoon vain kaksi kertaa ennen kautta 2016. Tämä vuosi on ollut uran paras ja sisältää voiton lisäksi 5 sijoitusta kymmenen parhaan joukkoon. 

McGirt osoitti sen, etteivät kaikki tourin uudet voittajat ole lapsitähtiä ja yli kolmekymppisenä on edelleen toivoa vaikka PGA Tourille asti. 

Voittoon tarvittiin muutakin kuin varmaa lyömistä sillä kukaan ei välttynyt virheiltä tuulenpuuskien riepotellessa palloa. Viikon parhaisiin pallonlyöjiin kuulunut Dustin Johnson hävisi kilpailun lähipelissä. Viimeiselle yhdeksikölle kärjessä lähtenyt amerikkalainen kohtasi takaysillä neljä lähipelitilannetta mutta ei onnistunut yhteenkään up & down pelastukseen. Paikka uusintaan jäi vain lyönnin päähän. 

Rory McIlroy (-13) pelasi yhden sunnuntain parhaista kierroksista tuloksella 68 ja nousi jakamaan neljättä sijaa. McIlroy osoitti loistavia Strokes Gained tilastoja olemalla kilpailun paras draivaaja ja kolmanneksi paras puttaaja. Ongelmat lähestymisissä ja lähipelissä jättivät kuitenkin parannettavaa ja Rory oli näissä tilastoissa kuudenkymmenen huonommalla puolella. Haastattelussa oli nähtävissä, ettei hän ollut tyytyväinen viikon helppoihin olosuhteisiin. Pehmeät griinit mahdollistivat lähestymiset kauempaakin eikä McIlroyn saanut yhtä suurta etua draivaamisestaan. 

Rory suuntasi U.S. Open areenalle jo sunnuntai iltana ja aikoo pelata kentän maanantaina ja tiistaina. Hän oli tutkinut kentää U.S. Openin nettisivujen lentokuvista. 

”Luulen, että Oakmontissa saadaan pikkuisen haastavampi testi.” Rory kommentoi naurahtaen. 

”Näyttää uskomattoman hienolle golfkentälle, se näyttää uskomattoman vaikealle ja tulee palkitsemaan hyvän pallonlyömisen.”

Jason Day (-9) pelasi sunnuntaina tuloksen 74 ja putosi sijalle T27. Day puttasi viikon loistavasti mutta myönsi, että pallonlyöminen vaatii töitä ennen reilun viikon päästä alkavaa U.S. Openia. 

Jordan Spieth jäi lopulta tulokseen -3 ja sijalle T57. Spieth sanoi lähipelin olevan valmis U.S Openiin mutta avauslyönteihin on löydettävä toimiva svingiajatus. 

Leaderboard

 

Etsi luettavaa