Hyppää sisältöön

PGA Tour – DeChambeau kärkeen, Tiger viiden lyönnin päässä

Sunnuntaille voidaan antaa monta mielenkiintoista voittajaehdokasta. Tiger vaanii kärkjen takana ja Bryson DeChambeaun johtaa lyönnillä.

Bryson DeChambeau (-14) nousi kilpailun kärkeen kolmannen kierroksen päätteeksi. Hän onnistui parhaaseen lopetukseen pelaamalla viimeiset kuusi reikää neljä alle parin. Toista sijaa jakavat Kyle Stanley, Patrick Cantlay sekä Joaquin Niemann tuloksessa -13. 

19-vuotias Niemann olisi nuorin PGA Tour voittaja yli 80-vuoteen. Chileläinen amatöörihuippu on pelannut vain viisi kilpailua ammattilaisena ja voi varmistaa pelioikeutensa PGA Tourille jo tällä viikolla. Niemann sijoittui kymmenen parhaan joukkoon kahdesti Teksasissa. Hän ansaitsee pelioikeuden PGA Tourille jos hän sijoittuu kolmen parhaan joukkoon sunnuntaina. Silloin Niemann olisi kerännyt saman määrän FedEx Cup pisteitä kuin kauden 2017 päätteeksi sijalle 125 jäänyt pelaaja, mikä antaa automaattisesti pelioikeuden PGA Tourille. Jordan Spieth ja Jon Rahm onnistuivat saamaan täyden pelioikeuden samalla menetelmällä. 

Jos Niemann ei onnistu tällä viikolla on hänellä vielä ainakin kuusi kilpailua edessä. Joaquin on mukana ensi viikolla FedEx St.Jude Classicissa, jonka jälkeen hänellä on vielä viisi mahdollista villiä korttia käytettävissä. 

Tiger Woods ehti käydä kilpailun kärjessä sunnuntain takaysin aikana. Hän oli kierrostaan kuusi alle parin ja jakoi johtopaikkaa tuloksessa -11 kun kärkiryhmät olivat kierroksen alussa. Kolmen putin bogit väylille 16 ja 18 pudottivat kuitenkin tulokseen -9 ja sijalle T7. Woods johtaa kilpailun Strokes Gained:Tee-To-Green lyöntitilastoja mutta on vasta sijalla 72 putterilla. Hän on hävinnyt DeChambeaulle lähes yksitoista lyöntiä griineillä kolmen kierroksen aikana. Viiden lyönnin ero kärkeen ei ole mahdoton mutta sunnuntaina putterin on oltava tulessa. 

Tulospalvelu

Etsi luettavaa