Hyppää sisältöön

PGA Tour – Billy Hurley III, voittajan mielenkiintoinen tarina

Tiger Woods oli tyytyväinen kilpailun voittajaan

Billy Hurley III otti uran ensimmäisen PGA Tour voiton kotikulmillaan Washingtonissa. Laivaston yliopistosta valmistunut ja Amerikan laivastossa viisi vuotta palvellut Hurley sai kutsun kilpailuun Tiger Woodsilta. Laivastossa Hurley erikoistui laivan kuljettajana ja ohjasi mm. 10 000 tonnin aluksen Suezin kanavan läpi.

Congressional Country Clubilla pelattu Quicken Loans National on Tiger Woodsin säätiön isännöimä. Hyväntekeväisyyden lisäksi kilpailu kunnioittaa veteraaneja ja Amerikan armeijan sotilaita. 

Kutsu tuli tarpeeseen. Viime vuosi on ollut Billy Hurley III:n perheelle raskas. Vuosi sitten samassa kilpailussa Hurley pyysi television välityksellä apua hänen isänsä löytämiseksi. Billyn isä oli kadonnut ilman syytä ja perhe oli luonnollisesti erittäin huolissaan tapahtuneesta. Myöhemmin kävi ilmi, että isä oli kärsinyt masennuksesta perheen tietämättä ja surullinen tapaus päättyi lopulta itsemurhaan. 

Kaudella 2016 Billy Hurley III omasi vain vajaan kortin tourille mutta oli tähän asti onnistunut pelaamaan kaksitoista kilpailua. Tulokset eivät olleet toivottuja. Kahdeksan missattua cuttia ja ei yhtään sijoitusta 40 parhaan joukkoon. Maailmanlistan sijoitus oli 609. Tiger Woodsilta saatu kutsu ja kilpailun paluu miehen kotikulmille antoivat mahdollisuuden onnistumiselle. 

Viikolla Hurleyn rautapeli oli lähes uskomatonta. Lähestymisissä hän oli Strokes Gained: Approach to the green tilaston ykkönen ja myös Strokes Gained: Tee to green tilaston ykkönen. Puttille ja lähipelille ei jäänyt suuria paineita. 

Viimeisellä kierroksella Billy hallitsi paineet loistavasti. Etuysillä lyönnin päässä ollut Ernie Els putosi kärkitaistelusta tehdessään tuplan kympille. Hurley karisti loput uhkaajat upottamalla chipin viidellätoista ja lähes kymmenmetrisen putin kuudellatoista. Voitto irtosi kolmen lyönnin erolla tuloksella -17. 

Golfuran kannalta voitto oli merkittävä. Hyvä kategoria kahdeksi vuodeksi, paikka 2017 Mastersiin, Playersiin ja tämän vuoden WGC Bridgestone Invitationaliin ja Open Championshipiin. Koko perhe oli paikan päällä kannustamassa ja voitto oli kaikille suuri asia.

Billyn perheeseen kuluu kaksi biologista lasta ja Etiopiasta adoptoitu poika

Billyn perheeseen kuluu kaksi biologista lasta ja Etiopiasta adoptoitu poika

GettyImages

”Vuosi on ollut todella vaikea ja on hienoa, että tämä asia meni hyvin.”, Hurley kertoi heti kierroksen jälkeen. 

Pelin kehitys alkoi jo talvella. Billy oli rakentanut uuteen kotiinsa golfhuoneen, jossa hän harjoitteli svingiä simulaattorin avulla. Paketin viimeinen palanen oli wedgejen ja lyhyiden rautojen hienosäätö. 

Kilpailussa toiseksi sijoittui 53-vuotias Vijay Singh (-14), jonka viimeisen kierroksen tulos 65 oli päivän alhaisin. Myös Vijay lunasti paikan Open Championshipiin. Muita Openiin karsijoita olivat ensimmäisen kilpailunsa ammattilaisena pelannut 21-vuotias espanjalainen Jon Rahm (-13), sekä ensimmäistä kauttaan PGA Tourilla pelaava Harold Varner III (-8). 

Jon Rahm voitti vakuuttavat 11 kilpailua yliopistourallaan Arizona Staten joukkueessa. U.S. Openissa hän oli T23 ja paras amatööri.

Yliopistossa Jonin valmentaja oli Phil Mickelsonin veli Tim, joka vakuuttaa ettei jämäkkärakenteisen nuorukaisen pelisää ole lainkaan heikkouksia.

Yliopistossa Jonin valmentaja oli Phil Mickelsonin veli Tim, joka vakuuttaa ettei jämäkkärakenteisen nuorukaisen pelisää ole lainkaan heikkouksia.

GettyImages

Tiger Woodsin myöntämät villit kortit osuivat nappiin, sillä Rahm oli toinen Tigerin kutsuma pelaaja. 

Leaderboard

Eikö golf vielä näy kotona? Siinä tapauksessa tilaa Viaplay tai hanki Viasat Golf täältä. Saat kaupan päälle Viasat Golf -kanavapakettiin GoGolf-lehden vuosikerran.

Etsi luettavaa