Hyppää sisältöön

PGA käänsi selkänsä Trumpille – vei majorin järjestämisoikeuden presidentin kentältä

PGA Championship -kilpailua ei pelata alkuperäisen suunnitelman mukaan Trump National Golf Club Bedministerissä.

Trumpin edustajalla ja PGA of Americalla on eri näkemys siitä, onko PGA:lla sopimuksen mukaan oikeus vaihtaa PGA Championshipin pitopaikkaa.

Yhdysvaltain PGA on päättänyt, ettei vuoden 2022 PGA Championshipia pelata alkuperäisen suunnitelman mukaan presidentti Donald Trumpin omistamalla kentällä New Jerseyssä.

Kisa oli tarkoitus järjestää Trump National Golf Club Bedminister -kentällä, mutta loppiaisen mellakat olivat liikaa ammattilaisgolfarien järjestölle.

Yhdysvaltain PGA:n puheenjohtaja Jim Richersonin mukaan kilpailu päätettiin siirtää, koska Trumpin katsottiin yllättäneen ihmisiä väkivaltaan viime keskiviikkona.

”On käynyt selväksi, että PGA Championshipin järjestäminen Trump Bedminsterissä olisi vahingollista PGA of American brändille”, Richerson sanoi.

Kilpailun siirtämisestä päätti PGA:n hallitus, eikä uutta kisapaikkaa ole vielä ensi vuoden kisaan päätetty. 

”Tällä päätöksellä halusimme varmistaa sen, että Yhdysvaltain PGA ja PGA-ammattilaiset voivat jatkaa golfin kasvua vuosikymmeniä eteenpäin”, Richerson kertoi.


Trump Bedministerissä

  • Trump vietti neljän vuoden aikana yhteensä 86 päivää omistamassaan golfresortissa
  • Lentoja Bedministeriin järjestettiin 27 (tähän mennessä), ja ne ovat maksaneen yhdysvaltalaisille veronmaksajille lähes 24 000 000 dollaria.
  • Edellisen kerran Trump vieraili Bedministerissä lokakuun alussa.
Lähde: Trumpgolfcount.com

Yhdysvaltain PGA tiedotti asiasta sivuillaan tällä videolla, jossa Richerson kertoo hallituksen päätöksestä.

Richerson tulkitsee, että PGA:lla oli sopimuksensa mukaisesti oikeus päättää sopimus, mutta Trumpin edustaja oli päätöksestä eri mieltä.

 ”Meillä on ollut hieno yhteistyö PGA of American kanssa ja olemme hyvin pettyneitä heidän päätökseensä. Tämä rikkoo voimassaolevaa sopimusta, eikä heillä ole oikeutta katkaista sitä”, tämä sanoi ABC Newsille.

Tänä vuonna PGA Championship järjestetetään Kiawah Island Golf Resortissa Etelä-Carolinassa. Kenttä muistetaan vuoden 1991 Ryder Cupista, joka jäi golfin historiaan War on the Shore -nimellä.

Vuoden 2022 järjestäjästä päätetään todennäköisesti lähiaikoina. Myös Trumpin omistama Turnberryn kenttä tuntuu olevan pannassa The Open Championship -kisan suhteen.

The Open on järjestetty kentällä neljä kertaa, edellisen kerran vuonna 2009. Trump osti kentän vuonna 2014 ja on laittanut siihen kiinni valtavan läjän dollareita.

Suomessa kisapaikan vaihtamisesta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Etsi luettavaa