Hyppää sisältöön

PGA Championship – Ukkonen keskeytti pelin ennen kärkiryhmiä

Sunnuntaille tuli suuri haaste. Kärkiryhmien pelaajat yrittävät saada kilpailun maaliin asti ja pelata 36 reikää. Epävakainen sääennuste uhkaa kuitenkin myös sunnuntaita ja kilpailu saattaa jatkua maanantaille tai tiistaille asti.

Kaikki eivät ehtineet kentälle lauantain kolmannella kierroksella. Peli keskeytettiin ukkosen takia klo 14:14 paikallista aikaa eivätkä kärkiryhmät ehtineet kentälle. 

Pelaajat, jotka ehtivät kentälle lauantaina käyttivät hyväksi pehmeitä olosuhteita. 37 pelaajaa ehti kolmannen kierroksen maaliin asti ja suurin osa pelasi kierroksen alle parin. Padraig Harrington (-4) ja Kevin Kisner (-5) nousivat kärkikymmenikköön tuloksella 65. 

Henrik Stenson kommentoi päivän tunnelmia:

”Ehdin tehdä kierrokseen valmistautumisen ja löin hyviä lyöntejä rangella, ja putteja. On sääli ettemme ehtineet kentälle tänään. Toivottavasti pystymme pelaamaan paljon golfia huomenna.”

”Huomisen haaste on kovempi jos ehdimme pelata 36 reikää. Kunnolla unta ja ruokaa ja sitten pysytään valppaana koko päivä.”

GettyImages

Jason Dayn kommentit:

”Oli tietysti pettymys sillä haluamme päästä pelaamaan. Mutta emme voi kontrolloida säätä. Olen valmis jäämään vaikka tiistaihin asti, jotta saadaan tämä pelattua.”

”Täytyy olla kärsivällinen ja sääennusteen mukaan huomenna saatetaan käydä kentällä edestakaisin. On helppo menettää keskittyminen.”

”En voi antaa tämän tapahtua minulle. Täytyy pitää huolta, että vaikka tulisimme pois kentältä ajatukset pysyvät pelissä ja kun menemme takaisin keskityn niin hyvin kuin mahdollista.”

Kärkiryhmät lähtevät kolmannelle kierrokselle klo 7:00 paikallista aikaa ja viimeinen ryhmä klo 7:40. Aikaero Suomeen on seitsemän tuntia eli päivä alkaa klo 14:00 Suomen aikaa.

PGA yrittää saada kilpailun päätökseen sunnuntain aikana ja tavoitteena on pelata 36 reikää. Tämä tarkoittaa sitä ettei ryhmiä järjestetä uusiksi viimeistä kierrosta varten vaan koko päivä pelataan saman pelikaverin kanssa. Uutta on myös se, että pelaajat, jotka ehtivät maaliin lauantaina lähtevät neljännelle kierrokselle klo 8:40. Tämä tarkoittaa siis, että kolmas ja neljäs kierros on käynnissä samaan aikaan. 

 

Leaderboard

Viasat tarjoaa PGA Championshipin suomeksi selostettuna. 

 

Etsi luettavaa