Hyppää sisältöön

PGA Championship – Stensonin peli piti tasonsa avauskierroksella

Baltusrol Golf Club isännöi PGA Championshipin viimeksi 2005. Silloin voittaja oli Phil Mickelson. Kenttä on jälleen loistava haaste maailman parhaille pelaajille.

Avauskierroksen jälkeen kilpailun kärjessä nähdään amerikkalainen Jimmy Walker (-5). Walker pelasi kierroksen aamulla jolloin tuuli oli heikompi. Päivän mittaan kenttä näytti haasteensa eikä kukaan onnistunut parantamaan kärkitulosta. 

Henrik Stenson jatkoi Open Championshipissä nähtyä loistavaa peliä. Kierros 67 (-3) oli tuulisen iltapäivän parhaita. Takaysin kolme birdiä nostivat ruotsalaisen jakamaan viidettä sijaa. 

”Olen tyytyväinen starttiin ja pelasin varman kierroksen. En ollut vaikeuksissa missään vaiheessa ja löin paljon väyliä ja griinejä.”

Stenson osui yhdeksään väylään ja viiteentoista griiniin. Puttaamiselle ei jäänyt paineita ja kierros olisi voinut olla jopa muutaman lyönnin parempi. 

Martin Kaymer (-4) on ollut majoreissa vain kahdesti kymmenen parhaan joukossa. Molemmilla kerroilla saksalainen lähti kotiin pokaali kainalossa. Kun svingi on iskussa Kaymer on kova vastustaja. Torstaina hän onnistui loistavasti ja Strokes Gained tilastot osoittavat hyvää puttaamista ja lyömistä. 

GettyImages

”Draivaaminen oli todella hyvää. Tein muutaman todella hyvän pelastuksen. Kentän etuysillä, minun takaysillä. Vitosella, kasilla ja ysillä pelastukset olivat isoja.”

”Avain hyvään tulokseen tällä kentällä on väyliin osuminen”, Kaymer analysoi. 

Jason Day lähti kierrokselle pitäen odotukset matalalla. Hän pelasi kentän vain kertaalleen keskiviikkona eikä valmistautuminen ollut yhtä perinpohjainen kuin tavallisesti. Ylimääräinen lepo teki kuitenkin hyvää keskittymiselle ja ilmeisesti caddie oli kartoittanut Baltusrolin kentän tarkasti. Day pelasi varman kierroksen tulokseen 68 (-2) ja jakaa yhdeksättä sijaa. 

GettyImages

Dayn rautapeli oli vailla vertaa ja hän missasi vain yhden griinin koko päivän aikana.

Day kommentoi peliään kierroksen jälkeen:

”Pelasi hyvin tänään. Draivasin todella nätisti ja löin hyviä rautalyöntejä. Ikävä kyllä en käyttänyt kaikkia paikkoja hyväksi.”

”Minulla ei ole ollut parhain putti esitys viimeiset kolme viikkoa. Se näkyy hieman tuloksissa mutta oloni on hyvä jaa pää on mukana pelissä.”

GettyImages

Rory McIlroy (+4) epäonnistui täysin griineillä. Kierrokselle kertyi 35 puttia eikä ainuttakaan birdiä. Ennen kilpailun alkua vedonlyöntitoimistojen ykkössuosikki piti kenttää erittäin sopivana hänen pelityyliinsä. Rory puhui pystyvänsä käyttämään draiveria aseena avauslyönneissä, eikä hän ollut väärässä. Strokes Gained tilastojen mukaan McIlroy oli avauksissa päivän kolmanneksi paras. Puttaaminen ja ajoittain huonot rautalyönnit pilasivat kierroksen. Voidaan sanoa, että koko kausi 2016 on jäänyt puttiongelmien varjoon. 

Phil Mickelson kiri tulokseen +1 huonon alun jälkeen. Mickelsonin takaysin kolmen birdiä nostivat takaisin iskuetäisyydelle.  Dustin Johnson taas jatkoi väärään suuntaan koko päivän. Tulos +7 oli yllätys voittajasuosikilta. 

Leaderboard

Viasat tarjoaa PGA Championshipin suomenkielisellä selostuksella. 

Etsi luettavaa