Hyppää sisältöön

PGA Championship – Jimmy Walker johtaa, Jason Day ja Henrik Stenson lähettyvillä

Sateen pehmentämät griinit tarjosivat mahdollisuuden alhaisiin tuloksiin. Perjantaina nähtiin runsaasti birdejä mutta myös epäonnistumisia.

Päivän parhaan tuloksen 63 (-7) pelasi viimeisten joukossa kierroksensa lopettanut Robert Streb (-9). Huipputuloksella amerikkalainen nousi jakamaan kärkipaikkaa maamiehensä Jimmy Walkerin kanssa. Walker on osoittanut loistavaa lähipelia ja on tehnyt kahdella avauskierroksella vain yhden bogin. Kilpailun ensimmäinen bogi syntyi kahdeksalletoista, joka on lyhyt par vitonen ja kentän helpoin väylä. 

GettyImages

Jimmy voitti PGA Tourilla viisi kertaa kausilla 2014-2015. Parhaimmillaan Walker on loistava pelin kaikilla osa-alueilla. Hän voitti 2015 Sony Openin yhdeksällä lyönnillä.

Maailmanlistan ykkönen Jason Day (-7) pelasi kärkitaisteluun uskomattomalla birdieputkella. Perjantain kierros ei alkanut hyvin. Tupla väylälle seitsemän nosti päivän tuloksen kaksi yli parin. Tästä alkoi kuitenkin huikea jakso. Day teki seitsemän birdiä seuraavaan kahdeksaan reikään tehden birdiet väylälle 8, 9, 10, 12, 13, 14, 15. Baltusrolin kenttä loppuu kahteen peräkkäiseen par vitoseen mutta Jason ei onnistunut lisäämään punaista korttiin. Yhteistulos -7 riittää kuitenkin kolmanteen sijaan ja vain kahden lyönnin päähän kärjestä. 

Jason Dayn lyöminen näyttää loistavia tilastoja. Hän on kilpailun neljänneksi paras avauslyönneissä ja kolmanneksi paras lähestymisissä. Griiniosumissa Day jakaa tilastokärkeä Lee Westwoodin (-1) kanssa. Molemmat ovat missanneet vain kolme griiniä kilpailun aikana.

GettyImages

Day kertoi ajatuksistaan kierroksen jälkeen:

”Hieno asia tässä pelissä on momentum, hyvä jakso saa homman liikkeelle.”

”Yritin työstää puttia eilen ja näyttää siltä, että harjoittelu auttoi.”

”Seuraavat kaksi päivää sää on hieman epävakainen. Olosuhteet pelaavat pehmeinä ja griinit ovat hyvin vastaanottavia. Nähdään paljon puhdasta peliä ja on oltava aggressiivinen.”

Day kertoi, että Phil Mickelsonin ja Rory McIlroyn kanssa jaettu ryhmä oli katsojien osalta hänen uransa äänekkäin. Yleisön intohimoinen kannustus piristi peliä. 

GettyImages

Henrik Stenson (-6) on jälleen kilpailun paras pallonlyöjä tilastollisesti. Ruotsalaisen lähestymiset ovat yhtä tarkkoja kuin Openissa ja paremmalla puttaamisella Stenson voisi hyvin olla reilussa johdossa. 

Rory McIlroy pelasi jälleen kuin painajaisessa. Loistava lyöminen johti vain turhauttaviin misseihin griineillä. Rory missasi neljä puttia metrin matkalta ja lukuisia lisää reiän ympäriltä. Puttiongelmista huolimatta viimeisellä väylällä McIlroylla oli hyvä mahdollisuus selvitä cutista. Upean avauksen jälkeen par vitosen toiseen lyöntiin tarvittiin vain rautavitonen. Korttiin merkittiin kuitenkin bogi kun Roryn lähestyminen karkasi oikealle raffiin ja hän sai pallon griinille vasta kolmannella chipillä. McIlroy (+3) missasi jatkoonpääsyn vain lyönnillä. 

Phil Mickelson (+1) pelasi jatkoon tehtyään ensin triplabogin päivän avausväylälle. 

Leaderboard

Lauantaina viimeinen ryhmä lähtee liikkeelle klo 21:55 Suomen aikaan. 

Viasat näyttää PGA Championshipin suomenkielisellä selostuksella.

Etsi luettavaa