Hyppää sisältöön

PGA Championship – Jason Day aikoo pysyä maailman parhaana

Jason Day puhui medialle keskiviikkona.

Day puolustaa PGA Championshipin voittoa ja pääsi tiistaina ensimmäistä kertaa voittajien illalliselle. Major-voitto ja maailmanlistan ykköspaikka ovat kasvattaneet miehen statusta.

”World Rankingin huomion mukana ihmiset tietävät kuka minä olen. Tämä on mukavaa mutta tarkoittaa myös useampia nimikirjoituksia ja enemmän aikaa kilpailuissa.”

Dayn valmistautuminen ei ole ollut aivan tavallinen, hän ei ole vielä nähnyt kenttää ja aikoo pelata täydet 18 reikää keskiviikkona. Tiistain illallisella Jason kävi kentän läpi klubin pron kanssa. 

Jason Day, Phil Mickelson ja Adam Scott jakavat tilaston kärkeä kun lasketaan top 5 sijoitukset majoreissa 2011 lähtien. Kaikilla on seitsemän top 5 sijaa ja yksi voitto tältä ajalta. Rory McIlroy ja Jordan Spieth ovat pystyneet kuuteen top 5 sijaan samalla aikajaksolla.

Viime vuonna Jason Dayn voittotulos oli -20.

Viime vuonna Jason Dayn voittotulos oli -20.

GettyImages

Dayn mukaan PGA Tourin taso on noussut hänen uransa aikana ja myös majorien voittaminen on haastavampaa. 

”Kun tulin tourille 2006 muistan, että cut rajat olivat joskus +1 tai +2, nyt cut rajat ovat lähes aina alle parin. Se näyttää kuinka kilpailu on kiristynyt.”

”Nuoret pelaajat ovat vahvoja ja lyövät pitkälle.”

”Jos et pysy askeleen edellä nuorta joukkoa jäät varmasti jälkeen. Alan nyt päästä urani huipulle ja aion pysyä siellä.”

 

Maailmanlistan kärkipaikan tuomat odotukset lisäävät paineita menestyä 

”Minulla on aina suuret odotukset ja jos en pelaa hyvin se ottaa koville.” 

”Olen aikaisemminkin sanonut, että en ole koskaan ollut enemmän stressaantunut kuin nyt maailmanlistan kärkipaikasta. Rory taas sanoi ettei tämä ollut kovin stressaavaa hänelle. Se riippuu siitä miten katsot asiaa. Ihmiset käsittelevät stressiä eri tavoin. Se riippuu siitä minkälainen persoona olet. Tunnen, että minä stressaan hieman enemmän mutta se on hyvä asia sillä se tarkoittaa, että teen enemmän töitä enkä jätä kiviä kääntämättä. Olen tässä tilanteessa sen ansiosta ja niiden odotusten takia. Odotan voittavani lähes joka viikko.”

”Haluan lopettaa vuoden maailmanlistan kärkipaikalla mutta suurin asia minulle on ymmärtää, mitä täytyy tehdä, jotta pystyn voittamaan ja pelaaman kärkitaistelussa jatkuvasti.” 

”Vaikeinta on pitää pelin taso vuosien ajan. Viimeinen pelaaja, joka onnistui tässä oli Tiger Woods. Hän oli kärkitaistelussa joka viikko.”

”Minun on päästävä takaisin siihen tunteeseen, että pystyn voittamaan joka viikko.”

Daylle hyvä aikataulu, lepo ja ravinto ovat tärkeitä osia treenaamisen lisäksi. Viime viikot ovat olleet erittäin hektisiä. Open Championship loppui vain kymmenen päivää sitten ja Jason pelasi Canadian Openin viime viikolla. Tästä syystä Day käytti maanantain ja tiistain lepäämiseen. 

Tiistai-iltana lepääminen onnistui vasta myöhään sillä Dayn vaimo Ellie kärsi reaktiosta ruoka-allergiaan ja joutui käymään sairaalassa. 

 

Pelistrategia ei ole vielä aivan selvä

Baltusrol Golf Club on pisimmillään 7500 jaardia (6858 m), joten draiveri tulee varmasti olemaan suuressa roolissa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Day käyttää draiveria jokaisella väylällä. 

Dayn mukaan draiveri ja putteri olivat avaimet voittoon viime vuonna

Dayn mukaan draiveri ja putteri olivat avaimet voittoon viime vuonna

GettyImages

”Haluan tuntea oloni mukavaksi kentällä. Se voi tarkoittaa rautakakkosta draiviväylällä tai draiveria rautaväylällä.”

”On tärkeätä kontrolloida egoa ja joskus vetäytyä ja kun tunnen oloni itsevarmaksi silloin hyökätä.”

Day pelaa kaksi avauskierrosta hyvässä seurassa. Phil Mickelson, Rory McIlroy ja Jason Day aloittavat kilpailun torstaina klo 08:30 (15:30 Suomen aikaan).

Viasat tarjoaa PGA Championshipin suomeksi selostettuna.

 

Etsi luettavaa