Hyppää sisältöön

Peuramaan ja Hirsalan fuusioneuvottelut jäihin

Hirsalan ja Peuramaan yhdistyminen on laitettu jäihin.

Kirkkonummelaisten golfkenttien Peuramaan ja Hirsala Golfin yhdistymisneuvottelut on laitettu tauolle.

Peuramaa Golf lähetti tänään asiasta tiedotteen osakkailleen. Tiedotteen mukaan Oy Peuramaa Golf Hjortlandet Golf Ab:n ja Hirsala Golf Oy:n hallitukset ovat päättäneet keskeyttää neuvottelut fuusiosuunnitelmiin liittyen toistaiseksi.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kenttien toiminta jatkuu tällä kaudella vanhaan tapaan.

Kirkkonummelaiset kentät aloittivat fuusioneuvottelut syksyllä 2015. Ne tähtäsivät siihen, että Kirkkonummelle syntyisi kokonaan uusi golfliiketoimintaa pyörittävä yhtiö, jolle luotaisiin uusi yhtiöjärjestys, jossa osakkeen omistaminen ja golfin pelaaminen erotetaan toisistaan. Uudessa yhtiössä olisi poistunut myös vastikevelvollisuus osakkailta.

Lyhyen osakastiedotteen perusteella Peuramaalla tutkitaan nyt itsenäisesti uudenlaista toimintamallia nykyisen vastikkeeseen perustuvan pelaamisen tilalle.

”Selvitystyön tuloksena Peuramaan hallitus on päättänyt jatkaa suunnittelutyötä uuden toimintamallin kehittämiseksi vaihtoehtona nykyiselle vastikkeeseen perustuvalle toiminnalle. Tänä vuonna toiminta jatkuu perinteisesti ja vastikkeista tulee päättämään varsinainen yhtiökokous”, tiedotteessa todettiin.

Peuramaan entinen toimitusjohtaja Juha Tuukkanen kertoi aiemmin GoGolfin haastattelussa, että yhdistymisen taustalla haluttiin varautua tulevaisuuden uhkakuviin, kun nykyiset osakkeenomistajat vanhenevat, eikä uusi sukupolvi näe golfosakkeen omistamista järkevänä vaihtoehtona golfin pelaamiselle.

”Golfosakkeen omistajan keski-ikä on Suomessa 60 tai pikkaisen yli. Kysymys kuuluu, tuleeko uusia omistajia ja vastikkeen maksajia”, Tuukkanen kertoi taannoin GoGolfin jutussa.

GoGolf tavoitti puhelimitse Peuramaan hallituksen puheenjohtajan Raoul Bergmanin, mutta hän ei halunnut ottaa asiaan sen enempää kantaa kuin tiedotteessa luki.

”Asiaan ei liity sen suurempaa dramatiikkaa”, hän totesi.

Etsi luettavaa