Hyppää sisältöön

Peuramaalla marathon-uusinta – kotisuosikki korjasi potin!

Niclas Hellbergin kotikenttäetu piti Peuramaalla

Audi Finnish PGA Golf Tourin Peuramaan osakilpailun ratkaisua jouduttiin hakemaan todella pitkän kaavan kautta. Peuramaa Golfia edustava Niclas Hellberg ja Golf Pirkkalan Henri Lipsanen pelasivat peräti viisi uusintareikää ennen kuin voittaja oli selvillä.

Voittajaksi selviytyi kotiyleisön suosikki Niclas Hellberg. Hellberg kuittasi voitostaan 2650 euroa. Henri Lipsanen sai kakkosrahat, ja kolmanneksi sijoittui Oulun Golfkerhon Juhana Kukkonen (+2). 

54 reiän kilpailussa Hellberg ja Lipsanen pelasivat molemmat yhteistuloksen +1. Hellbergin kierrostulokset olivat 70–73–74 ja Lipsasen 76–72–69. Uusinnassa pelattiin Porkkala-kentän 18. reikää, johon molemmat pelaajat tekivät neljällä ensimmäisellä kerralla parit. Viidennellä kerralla pelaajien avaukset lipsahtivat greenin oikealle puolelle, josta molemmat chippasivat pallonsa kunnialla noin neljän metrin päähän reiästä. Hellberg upotti ensin oman parinsa, mutta Lipsasen hieman lyhyempi putti livahti ohi. 

Pohjoismaista kiertuetta (Nordic Liiga) normaalisti pelaava teki kahden viikon piipahduksen Finnish Tourille. Vierailu oli kaikin puolin onnistunut. 

”Pakko tätä on onnistuneena stoppina pitää, kun takataskussa on voitto ja seitsemäs sija. Ja nyt kun pystyin parantamaan peliäni viime viikosta, niin pakko olla tyytyväinen”, ensi viikolla Nordic Liigan kilpailuun Tanskaan suuntaavaa Hellberg kommentoi. 

Hellberg pelasi kierroksen lopun hieman kankeasti tehden bogeyt 16:lla ja 17:llä. Hän oli kierroksen jälkeen siinä uskossa, ettei hänen tuloksellaan ole asiaa voittotaisteluun. 

”Oli vähän tuuria, että pääsin uusintaan. En uskonut, että tuolla pelillä olisin päässyt uusintaan. Mutta sitten kun sinne uusintaan pääsi, niin siitä sai uutta virtaa. Tuo 18. reikä ei ole mikään helppo reikä tuolla tuulella ja takalipulla. Nyt kävi kuitenkin hyvin”, Hellberg kertoi voittopuheen jälkeen. 

Uusinnan hävinneenä osapuolena ollut Lipsanen ei ollut tappiosta moksiskaan. Viime vuodet enemmän opiskeluihin ja työntekoon keskittynyt Lipsanen osasi iloita toisestakin sijasta. 

”Kilpailuun lähdettäessä tavoitteena oli päästä cutista, kun olen missannut cutin kolmessa edellisessä kilpailussa. Ja tänä aamuna ajattelin, että sijoitus top-kympissä olisi ihan hyvä suoritus. Eli tämä meni ennakko-odotuksiin nähden todella hyvin. Enkä hävinnyt huonolle pelaajalle, sekin pitää muistaa”, Lipsanen sanoi rehellisesti. 

Audi Finnish PGA Golf Tour jatkuu ensi viikolla Nokialla, missä pelataan NRG Open 2018 hosted by Veikko Salli.

Lähde: Finnish Tour Tiedote

Etsi luettavaa