Hyppää sisältöön

Peuramaa Porkkala – Pettämättömät greenit ja teknologiaa

Viikon kenttänä tällä viikolla Kirkkonummen Peuramaa Golf.
Diilinä Green fee kahdelle 79 € ja sama setti auton kanssa 99€.

Kenttätestiin pääsi Kirkkonummella sijaitseva Peuramaa Golf. Hieno kokonaisuus koostuu kahdesta 18-reikäisestä kentästä (Vanha Peura ja Porkkala), jota täydentää vielä par 3-kenttä Pikku Peura. Kaikki kentät sijaitsevat aivan klubitalon läheisyydessä. Peuramaan harjoittelualue on suuri ja laadukas. Rangella on tilaa ja lähipelialueella kykenee treenaamaan pidempiäkin pitchejä. Peuramaan pelikausi on tunnetusti hyvin pitkä ja varsinkin range ja Pikku Peura ovat auki ensimmäisten joukossa pääkaupunkiseudulla. Itse muistan aloittaneeni monet kaudet Pikku Peuralla Par 3 treenillä.

Peuramaan Toimitusjohtaja Juha Tuukkanen antoi meille kierrokselle golfauton, kiitos siitä. Peuriksen 20 autoista osaan on asennettu GPS-järjestelmä, joka helpottaa ja nopeuttaa pelaamista. Oma rundimme uudella kentällä tuntui joutuisammalta, kun saimme näytöltä mitat helposti niin griinille kuin eri esteisiinkin. Yleensä tulee käytettyä tuloskorttina Golf Gamebookia, mutta olihan tuo auton näytölle syötetty korttikin ihan kätevä. Kierroksen jälkeen sen sai lähetettyä sähköpostiin.

Anssi Hypen

Harjoitusalueella huomasimme heti miten ensiluokkaisessa kunnossa Peuraman greenit olivat pallon rullatessa tasaisesti kohti reikää. Kallistusten lukeminen on helppoa ja pallo käyttäytyy jokaisella viheriöllä samalla tavalla. Pidemmätkin putit pystyi upottamaan, koska kallistuksiin sekä griinien tasaisuuteen pystyi luottamaan koko kierroksen ajan. Griinien nopeus oli kerrassaan ensiluokkaista. Ei ole ihme, että täällä järjestetään Finnish Tourin osakilpailu vuosittain!

Testissämme oli tällä kertaa Porkkala-kenttä. Täällä on tänä vuonna pelattu Finnish Tourin kilpailu. Tourin pelaajat kiittelivät vuolaasti kentän kuntoa. Odotukset olivat siis korkealla. Kenttä on klubitiiltä 5759 metrinen ja punaisilta 5167 metrinen. Ykköstii sijaitsee aivan klubin kulman takana, mistä avautuu näkymä 160 metriselle (klubitiiltä) par-3:selle. Backtii on sijoitettu herkullisesti aivan klubin eteen, joten terassilta voi ihastella pelaajien 190 metrisiä avauslyöntejä greenille.

Etuysin kolme ensimmäistä reikää pelataan metsäisissä maastoissa Peuramaan laskettelurinteen ympäristössä ennenkuin siirrytään avaramalle tasaisemmalle peltoalueelle. Testipäivänämme ei tuullut juuri lainkaan, mutta voisi kuitenkin odottaa, että kolmen ensimmäisen väylän jälkeen tuuli astuu peliin kun luonnonolosuhteet eivät ole helpoimmillaan, ole siis tarkkana!

Etuysin par-3 väylät ovat helpohkoja, haasteellisemmaksi muodostui meille väylät 6-8, joissa vesi astui voimakkaammin peliin. Huippukunnossa oleva kenttä tuntui hyvältä, mutta varsinkin kaksi droppia vesiesteen viereen kutosella (366 metriä) ja hävitty reikä painautui ikuisesti mieleen. Seiskan par 5 (524 metriä) houkuttelee myös klubipelaajaa yliyrittämään vesiesteen osalta, joten olehan varuillasi.

Takaysi aloitetaan heti kahdella pitkällä par 5:lla (keltaisilta 482m ja 486m.), joita vartioi vesiesteet molemminpuolin väyliä. Väylät ovat kuitenkin leveitä, joten vesiesteistä ei kannata antaa liian suurta henkistä yliotetta. 11 reiän greenin edessä on vielä pieni vesieste notkelma, missä kannattaa olla tarkkana ettei jätä lähestymistä greenin eteen.

Kun etulenkillä pelattiin paljon tasaisella peltokentällä, 13 väylän jälkeen alkaa kentällä avian uusi elämä. Loppukenttä pelataan metsäisemmässä maastossa, jossa korkeuserot ovat välillä todella suuria. On todella piristävää pelata hieman eriteemaisia osioita, kun vielä vuorotellen pelataan ylä- ja alamäkeen.

14. väylä on lyhyt par 4, jonka avauspaikalta lyödään pienen lammen yli. Jatkolyönti lyödään selvästi väylää alempana olevalle, muodokkaalle greenille. Pitkälyöntiset saattavat yltää avauslyönnille greenille. Varmista, että greeni on vapaa ennen sinne lyömistä.

Takaysi jatkuu metsäisessä maastossa korkeuserojen maustaessa maisemaa. Todellinen helmi löytyy viimeiseltä rei’ältä, jossa avautuu henkeäsalpaava näkymä Peuramaan alueelle. Klubitiiltä 160m pitkä par 3 lyödään reilusti alempana olevalle suurelle greenille. Nauti hetki maisemista, tarkista mailavalinta ja lyö rennosti greenille. Muista ottaa tuuli huomioon.

Porkkalan kenttä on erityisen mielenkiintoinen, vaihteleva, haastava sekä todella erinomaisen kuntoinen golfkenttä, jota testiryhmämme suosittelee todella lämpimästi.

Erityiskiitosta testiryhmämme antaa juomavesipisteille, joita oli lämpimänä päivänä reilusti tarjolla. Lisäksi taukokioski Piccadilly on erinomaisesti sijoitettu Porkkalan ja Vanhan Peuran väylien risteyskohtaa. Klubitalon henkilökunnalle myös iso kiitos palvelualttiudesta.

Peuramaa on ehdottomasti täyden kympin golfkenttä, johon kannattaa ajaa myös vähän kauempaa!

 

Etsi luettavaa