Hyppää sisältöön

Petteri Nykyn muistutus Matilda Castrenille: ”Näytä itsellesi ja muille mitä osaat”

Petteri Nykky on kontaktoinut valmennettavaansa viimeisten viikkojen lähes päivittäin

Matilda Castren (-10) saa Symetra Tourin Floridan kisan päätöskierroksella kello 18.40 kärkiryhmään haastajikseen Kanadan Maddie Szerykin (-7) sekä Ruotsin Linnea Johanssonin (-5)

Matilda Castrenia valmentava Petteri Nykky oli perjantaina Suomen aikaa puolen yön  maissa vielä täynnä virtaa keskusteltuaan ”face to face” puhelimessa kolmen lyönnin johdossa olevan suojattinsa kanssa.

”Perusjuttuja käytiin läpi. Madde kertoi miten hänen mielestään oli sujunut ja mitkä asiat kaipasivat parannusta launtaille. Kuuntelin innolla ja onnellisena, kuinka hän harmitteli osuneensa vain 12-13 kertaa viheriöihin, mutta iloiten siitä, että bogeja ei korttiin tullut.”

”Oikeastaan se, kuinka hän kertoi olleensa vahva lähipelissä lämmitti minua jopa enemmän, kuin avauspäivän 18 viheriöosumaa”

Nykky ei ole koronaviruksen takia nähnyt suojattiaan ”aikoihin” muuten kuin ruudulla. Yhteydenpito on kuitenkin säännöllistä ja molemmille hyödyllistä.

”Matilda on kehittynyt kokonaisvaltaisesti. Teknisesti lyöminen on myös hyvää. Lähipeli on aihe, johon olemme lähes kymmenen yhteisen vuoden aikana paljon panostaneet. Taitoa voi aina saada lisää. Putissa pätee samat asiat kuin lyönnissä. Kyllä siinäkin pitää mennä vahvasti läpi kuten svingatessa.”

Samaan hengenvetoon salibandymaajoukkuetta valmentava Nykky harmittelee sitä, että ei voi olla paikalla valmistautumista ja peliä seuraamassa.

”Tuollahan minun tietysti pitäisi olla. Matilda tietää kyllä, mistä hyvä kierros ja kilpailu rakentuu. Siltä osin olen luottavainen.”

Yksi kierros muiden joukossa

Lauantaina Matilda Castren pääsee ensimmäistä kertaa Symetra Tourilla kärkitaistoihin viimeisenä päivänä. Paras sijoitus 30:ssa aiemmassa kisassa on 19:s.  Seitsemässä LPGA Tourin kilpailussa hänen keskimääräiset sijoituksensa ovat jopa parempia kuin haastajakiertueella vuosina 2018-2019.

”Keskustelimme jälleen siitä henkisestä tilasta, jota pelaaja tavoittelee menestystä saavuttaessaan. Asiaa yleistäen kysymys on valinnasta ja päätöksessä pysymisestä. Lähdetkö kierrokselle näyttämään itsellesi ja muille parasta osaamistasi. Nauttimaan  vai jännittämään”, Nykky yksinkertaistaa.

Perjantaina Castren teki kaikilla par-kolmosilla birdiet, mutta par-viitosten saldo (par) oli puolestaan neljä lyöntiä torstaista heikompi, jota hän itse kovasti harmitteli.

”Perussettiä tuonne kentälle lähdetään toteuttamaan. Tekemään sitä mitä osataan. Kierroksen vire  rakennetaan jo muiden päivittäisten rutiinien huolellisella tekemisellä, sekä myös kentän ulkopuolisen rytmin rakentumisella. Sieltä se tulee. Rutiinit ja rytmi valmistautuessa sekä kentällä on kyettävä rakentamaan kuntoon.”

”Kysymys kaikkien pelaajien osalta kuuluu, pystynkö pelaamaan sitä golfia mitä osaan.”

Lauantaina päättyvässä kisassa jaetaan palkintorahaa 125 000 dollaria, josta voittaja osuus on 15 %, 18 750 taalaa. 

Uransa aiemmissa 30:ssa Symetra Tourin kisasssa Castren on tienannut 15 128 dollaria.

Nyt hänellä on mahdollisuus paitsi näyttää parasta osaamistaan, reilusti tuplata ansionsa ja nousta ensimmäiseksi suomalaiseksi, joka voittaa kakkostason kilpailun USA:ssa

Symetra Tour, tuloslista Mission Inn Resort & Club Championship 

Etsi luettavaa