Hyppää sisältöön

Petteri Nykky uskoo valmennettaviensa vireeseen Åland 100 Ladies Openissa: ”Unski ja Noora ovat hyvässä iskussa”

Ursula Wikström saa perjantaina peräänsä melkoisen yleisöjoukon. KUVA: Golfliitto/Tomi Natri

Ursula Wikström (-4) ja Noora Komulainen (-1) ovat perjantain aamupäiväkierroksellaan TV-ryhmissä ja saavat kannustusta myös ahvenanmaalaisyleisöltä LET:n kisassa.

Petteri Nykky kävi Ahvenanmaalla alkuviikosta valmistamassa suojattejaan Ursula Wikströmiä, Noora Komulaista ja Emilia Tukiaista LET:n kisaan, Aland 100 Ladies Open By Ålandsbanken.

Torstaina hän oli jo salibandymaajoukkueen mukana Sveitsin turnauksessa. Edellisvuonna Turussa LET:n kisassa Castrenin suojatit tyhjensivät pajatson.

Matilda Castren voitti, Wikström oli toinen, äitiyslomansa keskeyttänyt Komulainen ylitti villeimmätkin odotukset ollen 20:n joukossa.

Torstainakin Nykyn tallin pelaajat nousivat pääosiin.

Ursula Wikströmillä oli viimeisellä reiällä erinomainen paikka kivuta tulokseen -5.

”Mainiot tulokset Ursula ja Noora saivat aikaiseksi, eivätkä ne tulleet yllätyksinä”, Nykky analysoi tilannetta ennen toista päivää.

”Unski (Wikström) on lyönyt jo pidempään erittäin hyvin. Putin kanssa olemme tehneet kovasti työtä. Vaikka se ei vielä torstaina toiminut toivotulla tavalla, viimeistelyharjoitukset lupaavat hyvää. Putissa on kaivattua pehmeyttä näkyvissä.”

Nykky kiinnitti huomiota Wikströmin kortissa birdien jakautumiseen.

”Torstaina viidestä birdiestä vain yksi tuli par-viitosella. Sillä saralla on mahdollisuuksia parantaa, etenkin kun niitä on Slottsbanalla viisi. Unskin lyöminen on vahvaa, hänellä on myös vankka kokemus ja paljon osaamista viheriön ympärillä ja putissa, jotka Ahvenanmaalla ovat tavanomaista merkityksellisempiä.”

Noora Komulainen voitti Espanjan Aurinkorannikolla joukkuekisan toissa viikolla. Henkilökohtaisissa kisoissa paras sijoitus kuluvalta kaudelta on 11. KUVA:Golfliitto/Tomi NATRI.

Noora Komulainen pelasi bogittoman kierroksen caddienään aviomies Roope.

”Bogifree on pelaajille arvokas saavutus. Noora on myös ollut vahva lyömisen kanssa, tähtäämisen hiomiseen hänen kanssaan on tehty työtä. Äitiyden yhdistämisen kilpailemiseen hän on osannut yhdistää mallikelpoisesti. Tavoitteena olevat kolme ehjää kierrosta nostaisivat Nooran korkealle tulosluettelossa”, Petteri Nykky tiedostaa.

Perjantain kierrokselleen Ursula Wikström starttaa kello 10.02, Noora Komulainen seuraavassa kolmikossa klo 10.13.

Ruutu+ käynnistää kolmen tunnin lähetyksensä kello 13.00. Suomalaisista ruutuaikaa voidaan olettaa tulevan myös Tiia Koivistolle (klo 9.51).

Finaalikierros lauantaina televisioidaan Ruutu+ lisäksi myös YLE TV-2 kanavalla suomeksi selostettuna.

Molemmilla kanavilla lähetysaika on lauantaina klo 12–15.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa