Hyppää sisältöön

Peter Puhakka ja Tiia Koivisto reikäpelin Suomenmestaruuksiin Kytäjällä!

Peter Puhakka ja Tiia Koivisto voittivat reikäpelin Suomen mestaruudet Kytäjä Golfissa pelatuissa kilpailuissa. Puhakka kukisti finaalissa Tuomas Nukarin vasta viimeisellä reiällä. Koivisto puolestaan voitti naisten finaalissa Ida Kaukisen 2/1. Jani Perttilä ja Emilia Tukiainen voittivat SM-pronssit.

Golf Talmaa edustava Peter ”Puhis” Puhakka otti ammattilaisuransa ensimmäisen voiton, kun hän kukisti Tawast Golfin Tuomas Nukarin reikäpelin SM-kilpailujen finaalissa Kytäjä Golfissa. Tie mestaruuteen ei ollut helppo, mutta niin vain vastustajat yksi kerrallaan joutuivat toteamaan Puhakan paremmakseen. Keskiviikkona Puhakka kukisti Ahvenanmaan Sebastian Lindmanin (2/1) ja Espoon Golfseuran Tero Simolan (2/1), torstaina Nordcenterin Niklas Dahlgrenin (2/1) ja Suur-Helsingin Golfin Tuomas Salmisen (1/0), sekä vielä perjantaina Golf Pirkkalan Olli Järven (5/4) ja jo mainitun Nukarin.

”Kolmessa ensimmäisessä matsissa peli ei ollut vielä kauhean hyvää, mutta puolivälierä Salmisen Tuomasta vastaan oli kova matsi. Tuomas tuli lopussa vielä kovaa, ja jouduin puristamaan toden teolla. Siitä sain sitten hyvän fiiliksen päälle. Ollia vastaan pelasin todella hyvin”, GoGolfin tuottamista RoadTrip -golfohjelmistakin tuttu Puhakka mietti urakkaansa.

”Finaali oli tuollainen tyypillinen finaali. Ei mitään suurta tykitystä, mutta löin koko ajan hyvin ja tuntui, että olin ohjaksissa koko ajan. En vain saanut putteja sisään, enkä saanut venytettyä eroa isommaksi. Mutta sain kuitenkin työn tehtyä”, suurimmillaan kahden reiän johdossa ollut Puhakka kertoi finaalin etenemisestä.

Uran avausvoitto ammattilaisena on pelaajalle iso virstanpylväs. Ja nyt kun samalla voitolla tuli myös SM-kulta, Puhakan naamalle ilmestyi leveä hymy.

”Hyvältähän tämä tuntuu. Jossain vaiheessa se ketsuppipullon korkki pitää aukaista, ja jostain syystä tämä reikäpeli sopii minulle. Viimeisin kilpailu, minkä olin voittanut, oli myös reikäpeli. Pitäisi nyt vain pelata samanlaista peliä tuolla lyöntipeleissä.

 

Puhakan seuraava kilpailu on elokuun alussa, jolloin hän pelaa Kivitippu Pro-Amissa Levi Golfissa. Sitä ennen hän viettää ansaitun loman pitkän kilpailuputken päätteeksi.

Tiia Koivisto juhli naisten puolella

Naisten kilpailussa Hirvihaara Golf Mäntsälän Tiia Koivisto taisteli itsensä Suomen mestaruuteen. Voitto oli samalla myös Koiviston ensimmäinen voitto Audi Finnish Tourilla.

”Tuntuu todella hyvältä. Ensimmäinen Suomen mestaruus ja ensimmäinen Finnish Tour -voitto samalla kertaa. Voittoja tässä on odoteltukin, kun niitä ei ole tullut millään. Mutta minulle sopivat nämä reikäpelit, ja olen aiemmin pärjännyt junioreiden reikäpeleissä. En tiedä johtuuko se sitten siitä, kun tässä pelataan kaverin kanssa vastakkain. Ja Kytäjän kenttä sopii minulle, kun saan täällä pitkistä lyönneistäni vähän etua muihin nähden”, tuore Suomen mestari kertoi.

Matkalla mestaruuteen Koivisto kukisti Espoon Ringside Golfin Jenni Soikkelin (2/1), Golf-Virtoja edustavan Rosa Rantasen (5/4), Karelia Golfin Emilia Tukiaisen (3/2) ja Sarfvik Golfklubin Ida Kaukisen (2/1).

Koiviston seuraavat haasteet odottavat jo ensi viikolla, kun Hämeenlinnan Tawast Golfissa pelataan lyöntipelin SM-mitaleista. Sinne Koivisto lähtee intoa puhkuen.

”Samalla rennolla fiiliksellä lähden sinnekin pelaamaan. Ei auta ottaa turhia paineita. Ja totta kai voittoa sielläkin haetaan”, Koivisto linjasi tavoitteekseen.

 

Linkki miesten tuloksiin: http://finnishtour.fi/kilpailu…

 

Linkki naisten tuloksiin: http://finnishtour.fi/kilpailu…

Etsi luettavaa