Hyppää sisältöön

Penkkipunnerrus golffarille ilman penkkiä

Kanadalainen Jason Glass treenaa golffareiden lisäksi lukuisien eri lajien ammattilaisia kuten jääkiekkopelaajia.

Tavalliselle penkkipunnerrukselle on olemassa parempi vaihtoehto jos tavoitteena on, että golfpallo lentää pidemmälle.

Vaikka tavallinen ”penkki” kehittää hyvin ylävartalon työntäviä lihaksia on liikkeessä selvä puute kun puhutaan vartalon työntövoimasta golfsvingissä. Vartalon voiman tärkeimpiä tehtäviä on välittää liikkeen voima maasta käsivarsiin ja mailaan. Selinmakuulla tehty penkkipunnerrus ei haasta golfille tärkeää ketjua jaloista käsiin. 

Titleist Performance Institute:n voima expertti Jason Glass menee niin pitkälle, että hän kehottaa urheilijoita polttamaan penkit ja harjoittelemaan työntövoimaa seisten ristikkäistaljasta. Kun jalat ovat maassa aktivoituu koko vartalo työnnön mukana ja liikkeen hyötysuhde on suurempi urheilusuoritukselle. 

Erilaisista taljalla tehdyistä työntöliikkeistä on olemassa lukuisia variaatioita, joita käyttävät lähes kaikki huippuammattilaiset. Omasta mielestäni parhaita ovat yhdellä kädellä tehdyt työnnöt sillä ne haastavat myös vartalon kiertoa tukevat lihakset. Monia eri variaatioita kannattaa hyödyntää. Ylävartalosta vahvoille kuntoilijoille vinkkinä, että mitä korkeammalle asetat taljan sitä suurempaa painoa pystyt käyttämään liikkeessä kun työntö suuntautuu enemmän alaspäin. Lähempänä vaakatasoa tehdyt työnnöt taas haastavat enemmän keskivartaloa ja hyvässä treenissä voi tehdä molempia variaatioita. 

mytpi.com suvustolta löytyy paljon mielenkiintoista luettavaa ilmaiseksi!

mytpi.com suvustolta löytyy paljon mielenkiintoista luettavaa ilmaiseksi!

mytpi.com

Tästä linkistä näet opetusvideoita lukuisista eri työntöliikkeistä TPI:n sivuilta. Opettajina ovat maailman parhaat golfin biomekaniikan expertit. 

Lähde: mytpi.com

Etsi luettavaa