Hyppää sisältöön

Pelaajien tasoitusten perusteella Erkko Trophyssä on kova taso: Casper Simbergin tasoitus ei edes näy slope-taulukossa

Casper Simbergin tasoitus on +5

Tasoitusten perusteella Erkko Trophyn taso on kovempi kuin viime vuonna, vaikka kansainvälisiä pelaajia on vähemmän kuin aiemmin.

Erkko Trophy eli Finnish Amateur Championship on käynnissä. Perinteinen kilpailu käydään Helsingin Golfklubin kentällä Talissa. Pelaajia on yhteensä 136, joista 16 tulee ulkomailta.

Kansainvälisten pelaajien pieni määrä johtuu koronaviruksesta, joka on vähentänyt matkustusta eri maiden välillä.

Taso kilpailussa on kuitenkin kova, minkä paljastaa kilpailuun päässeiden pelaajien tasoitusluettelo. Yli sadalla pelaajalla tasoitus on nolla tai pienempi!

Ero viime vuoteen on merkittävä. Silloin Erkossa pelasi 59 pelaajaa, joiden nollalla tai sitä pienemmällä tasoituksella.

Osasyy tason yllättävässä nousussa johtuu tasoitusjärjestelmän muutoksella.  Golfliiton mukaan muutoksen yhteydessä pelaajien, joiden tasoitus oli 4,5 tai pienempi, hcp laski hieman. Lisäksi tänä vuonna eliittipelaajat ovat voineet pudottaa tasoitustaan myös harjoituskierroksilla, mikä ei aiemmin ollut mahdollista.

”Paljon pelaavilla ja kehittyvillä pelaajilla tasoitus laskee. Vähemmän pelaaville ja taantuville se nousee. Sama analyysi tehtiin talven testeissä sekä siirtymävaiheessa, ja se toimii myös käytännössä”, sanoo Golfliiton asiantuntija Mika Wikström.

Simbergillä matalin händäri

Miehissä pienin tasoitus on Casper Simbergillä: +5,1. St. Laurence Golfia edustavan Simbergin tasoitus on niin pieni, ettei Talin slope-taulukosta löydy hänelle edes pelitasoitusta, sillä slope-taulukko päättyy +4,4:ään. 

Käytännössä Simbergin pitäisi pelata Talissa viisi alle parin pelatakseen slope-tasoitukseensa. Jos Simberg pelaa tasoitukseensa jokaisella kolmella kierroksella, ei voittajasta ole epäselvyyttä. Viime vuonna Eemil Alajärven voittotulos oli kahdeksan alle parin.

Toiseksi paras tasoitus miehissä on Jonatan Jolkkosella (+3,8). Sen jälkeen seuraavina tulevat Elias Haavisto (+3,7) sekä Martin Plukka ja Ilari Saulo, joiden tasoitus on +3,6. Suomen mestari Rasmus Karlssonin tasoitus on +3,3.

Naisissa pienimmät tasoitukset ovat ennakkosuosikkeihin lukeutuvilla Krista Junkkarilla (+4,5) ja Kiira Riihijärvellä (+4,6). Kolmosella alkavat tasoitukset ovat Latvian Gilė Bitė Starkutélla (+3,8) sekä Anna Backmanilla ja Emilia Tukiaisella (+3,7).

Kilpailu alkoi torstaina klo 7.30 miesten lähdöillä, naiset starttaavat klo 12.50 alkaen. Lauantain finaalikierrokselle selviää 36 parasta miestä ja 18 naista.

Huippuamatöörejä voi mennä seuraamaan paikan päälle, eikä tapahtumaan ole sisäänpääsymaksua.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa