Hyppää sisältöön

Pelaajat ovat ottaneet uuden Classic-kentän omakseen – tieto onnistuneesta remontista leviää suusta suuhun

Classicin kentän viheriöalueet on laitettu onnistuneesti uusiksi.

Vierumäki on loistava paikka viettää vapaa-aikaa, kiitos monipuolisen liikunta- ja majoitusmahdollisuuksien. Golfin harrastajille Vierumäki tarjoaa kaksi hienoa golfkenttää.

Vierumäen golftarina alkoi jo 1980-luvulla, kun siellä aukesi 18-reikäinen kenttä: Classic. Aika kuitenkin oli tehnyt tehtävänsä, ja Classicin viheriöt, bunkkerit ja viheriöalueet peruskorjattiin vuosina 2014–2018. Vierumäki Golfin toimitusjohtaja Jan Ruoho sanoo, että tavoitteena oli tehdä mielenkiintoinen ja uudentyyppinen kenttä, ennen kaikkeaa aiempaa kivempi asiakaskokemus.

Vaiheittain toteutettu remontti aiheutti jonkin verran hampaiden kiristelyä pelaajien keskuudessa, sillä se haittasi tietenkin peliä. Tänä vuonna kenttää on viimein päästy kiertämään kauden alusta saakka valmiina ilman korjauksien aiheuttamaa häiriötä. Ruoho iloitsee, että pelaajat ovat ottaneet kentän erittäin hyvin vastaan.

”Palaute on ollut erittäin positiivista. Alkuun monia mietitytti, että tuleeko tästä liian helppo kenttä. Tosiasia kuitenkin on, että kenttään on uusien viheriöalueiden ja bunkkeroinnin myötä saimme kentälle enemmän ilmettä ja haastetta. Ja miksei olisi saatu, sillä meillä on ollut huippuarkkitehti tekemässä tätä”, Ruoho sanoo.

Vierumäen Classic-kentän remontti on kerännyt kiitosta pelaajilta.

Vierumäen Classic-kentän remontti on kerännyt kiitosta pelaajilta.

Tomi Natri

Ruohon ylistämä arkkitehti on Martin Ebert, joka tunnetaan monen The Open -kentän muutostöiden tekijän. Hänen toimistonsa oli myös uusimassa kahta reikää Royal Portrush -kentällä, jossa The Open pelattiin heinäkuussa.

Kierrosmäärässä huima kasvu

Ei ole yhtään liioiteltua sanoa, että uusitut viheriöalueet ovat tuoneet Classicin 2000-luvulle. Melko voimakkaasti muotoillut viheriöt näyttävät kivoilta ja luovat lisää mielenkiintoa peliin, sillä ne tarjoavat enemmän lipunpaikkoja. Lisäksi lähestymislyönnin sijoittaminen oikeaan paikkaan on noussut aiempaa suurempaan merkitykseen.

Uudet viheriöt ovat myös napakat, ja pallo vierii tasaisesti. Niistä on tänä vuonna nauttinut suuri määrä pelaajia, sillä Classicin kierrosmäärä on kasvanut viime vuoteen nähden hurjasti, lähes 5 000:lla.

”Cooken kierrosmäärät ovat hippasen pienemmät kuin viime vuonna, sillä pääsimme avaaman kentän kolmisen viikkoa myöhemmin kuin edellisellä vuotena. Sen sijaan Classicilla remppa ja viidakkorumpu ovat auttaneet. Kenttä on ollut kunnossa, ja remontin onnistumisesta on tullut paljon positiivista julkisuutta”, Ruoho kiittelee.

Uusien viheriöalueiden lisäksi remontissa parannettiin pelattavuutta muun muassa monella eri tavalla. Nykyään bunkkerit ja osa vesiesteistä erottuvat aiempaa paremmin. Lisäksi joitakin reikiä on avarrettu entisestään. 

Cooke-kentän kolmannen reiän avauksen voi lyödä oikaisten veden yli.

Cooke-kentän kolmannen reiän avauksen voi lyödä oikaisten veden yli.

Tomi Natri

Cooken kunto kohentunut

Vuonna 2006 avattu Cooke täydensi Vierumäen golftarjontaa. Kyseessä on täysverinen championship-kenttä, joka on isännöinyt neljä kertaa Vierumäki Finnish Challenge -kilpailua.

Tänä vuonna Challenge Tour -kisa pelattiin elokuun alussa, ja se keräsi kosolti kehuja pelaajilta, varsinkin kisan voittanut Portugalin José-Filipe Lima kehui sen maasta taivaisiin. Vuonna 2017 Vierumäellä aloittanut kenttämestari Alain Strachan on tehnyt työntekijöidensä kanssa loistavaa työtä.

Kisaa varten viheriöt jyrättiin koviksi ja leikattiin nopeiksi. Klubipelaajille ne olivat toki aavistuksen vaikeat, vaikka ne ovat jo nyt hieman hidastuneet kisaviikon huippulukemista.

”Kentällä ei ole tehty taikoja, vaan oikeita toimenpiteitä oikeaan aikaan. Ne kantavat nyt hedelmää”, Ruoho kiittelee. ”Kentänhoidollisesti Alan on tuonut meille paljon uutta ja saanut pinnat kuntoon.”

Graham Cooken suunnittelema kenttä tarjoaa jokaiselle jotain, sillä viisi eri tiiauspaikkaa mahdollistavat mielenkiintoisen golfelämyksen niin vasta-alkajille kuin ammattilaisellekin. Kentän pituus vaihtelee tiiauspaikasta riippuen noin 4 700 metristä 6 400 metriin.

Layout kuuluu Suomen parhaimpien joukkoon, ja sen links-henkinen muotoilu, bunkkerointi ja heinikot miellyttävät golfesteetikkojen silmää. Yleisilmeeltään kenttä on avara. Lukuisat lammet, ovelasti sijoitetut vesiesteet, kummut, kuopat ja väyliä reunustava keltainen heinikko vaativat kuitenkin hyvin suunniteltuja lyöntejä, joten avaruus saattaa tuoda jopa hieman liiallista turvallisuuden tunnetta.

Viheriöt ovat loivasti kumpuilevia, ja niillä on paljon lippujen sijoittelumahdollisuuksia.

Vielä ehtii pelaamaan

Vierumäki Finnish Challenge ei ole ainoa iso ammattilaiskilpailu tänä vuonna Vierumäellä, sillä myös Finnish Tourin finaali pelataan syyskuussa Cooke-kentällä. Kenttää pidetään loistavassa kunnossa pitkälle syksyyn.

Classicin 13. reikä on yksi Vierumäen tunnetuimpia.

Classicin 13. reikä on yksi Vierumäen tunnetuimpia.

Tomi Natri

Cooken ja Classicin lisäksi Vierumäen golftarjonnan täydentää Coach, joka on yhdeksän reiän par 3 -kenttä.

Johtuen Vierumäen luonteesta vapaa-ajankeskusena tähän aikaan vuodesta viikonloppuaamut ovat vielä melko ruuhkaisia. Ruoho kehottaakin vierailemaan kentällä esimerkiksi iltapäivisin tai arkena, jolloin kentillä pääsee pelaamaan erittäin nopeita kierroksia.

Golfkenttien lisäksi Vierumäen urheiluopiston alueelta löytyy myös mm. Flowpark-köysirata ja paljon harrastusmahdollisuuksia. Tänä kesänä alueella avattiin esimerkiksi crossfit-monttu, joten golfin vastapainona voi hikoilemassa trendilajin parissa.

Vierumäki on yksi GoGolfin pääyhteistyökentistä.

Etsi luettavaa