Hyppää sisältöön

Pelaa vahvuuksillasi: Kolme erilaista tapaa voittaa korotetun viheriön vaikeudet

Chipatessa päätös kulloinkin pelitilanteessa valittavasta lyönnistä perustuu usein pelaajan omiin vahvuuksiin. Usein viisas valinta on se lyönti, jonka pelaaja näkee ensin. Tällä viikolla huippuvalmentaja Timo Karvinen perehdyttää kolmeen vaihtoehtoiseen lyöntiin korotetulle griinille pelattaessa.

Suunnittele lyöntisi huolella

Yksinkertaisin lyönti on usein se, jonka pelaaja hallitsee parhaiten. Korotetulle griinille pelattaessa tulisi riskit minimoida mutta ei kuitenkaan arkailla. Kun ensimmäinen vaihtoehto on visualisoitu, kannattaa puntaroida myös muut vaihtoehdot. Päätä jämäkästi, miten aiot pelata, ja pitäydy päätöksessä.

Valmistaudu lyöntiin huolella ja toteuta se empimättä!

1. Korkea lobbi

Usein korkea lyönti on ensimmäinen mieleen tuleva vaihtoehto korotetulle griinille tultaessa. Kun pallo makaa nätisti väylällä on osuma helppo saada pallon alareunaan ja korkealle. Korkean kaaren ansiosta lyönti pysähtyy nopeasti, eikä lopputulos ole niin riippuvainen pudotusalueesta.

Riskit sisältyvätkin usein liian lyhyeen, arkaan lyöntiin.

2. Rinteen kautta

Rinteen hyödyntäminen pudotusalueena lisää muuttujien määrää ja on suurempi riski. Pelaa kiipeävä draw ylämäkeen, jolloin pyritään kontrolloimaan alastulon ensimmäinen pomppu.

On syytä huomioida, että pompun pelaaminen on taito, jonka hallitsemalla maaston olosuhteiden vaikutus vähenee.

3. Puttichippi

Jos rinteen jyrkkyys arveluttaa, voi pudotusalueen valita jo ennen ylämäen alkua ja juoksuttaa pallon griinille.

Puttitekniikalla pelattava chippi on oiva vaihtoehto kovalla alustalla pelattaessa, jolloin korkean lyönnin tekeminen on haasteellista, koska pallon alle on vaikea päästä.

Timo Karvinen on toiminut maajoukkuevalmentajana neljässä eri maassa ja valmentaa nykyään muun muassa huippulupaus Sami Välimäkeä. Karvinen opettaa Espoon Golfseurassa ja talvisin Season Golfissa. Osoitteessa timokarvinen.com lisätietoa Timon opetustarjonnasta.

Etsi luettavaa