Pauline Roussin näytti maailmantähdille mallia Singaporessa: ”Poikaystävä piti minut rentona, pelasin omassa kuplassani”

Pauline Roussin ansaitsi uran toisesta LET:n kisan voitostaan Singaporessa yli 70 000 €. KUVA:LET

Supertähdet Lydia Ko ja Danielle Kang jäivät aseettomiksi ranskalaisnuorukaisen birdieshown edessä Laguna National -kentällä.

LET:n palkintosummaltaan merkittäviin tapahtumiiin luokiteltavastaaAramco Team Seriesin henkilökohtaisesta kilpailusta muodostui viimeisellä kierroksella yhden pelaajan näytös.

Ranskan 22-vuotias Pauline Roussin ja major-voittaja Danielle Kang lähtivät päivään tasatuloksessa (-7). Maailmanlistan ykkönen Lydia Ko (-4) oli kolmen lyönnin päässä LET:n kuningatar Linn Grant (-5) tavoitteli voittoa kaksi lyöntiä kärkiparin takana.

Vastoin yleisiä odotuksia Pauline Roussin nousi tähdeksi, joka löysi käsittämättömän kovan kirivaihteen kentän seitsemännellä. Hän teki kymmenen reiän jaksoon kahdeksan birdietä jättäen muut kauas taakseen.

Ero kasvoi ennen kahta viimeistä jo viiteen lyöntiin. Roussinin tulos (64,-8) kärkipaikalta supertähtien takaa-ajamana oli loistava näytös ja päivän paras tulos.

Danielle Kang (-11) nousi viimeisen reiän birdiellään toiseksi, Lydia Ko (-10) jätettiin kolmanneksi. Korkealle nousseisiin odotuksiiin nähden vaisusti alkukaudesta pelannut Linn Grant (-7) sijoittui neljänneksi kahdeksan lyöntiä voittajalle hävinneenä.

Rento meininki aseena

Pauline Roussinille ykköstila LET:n kisassa oli uran toinen. Ensimmäisen hän saavutti Ruotsissa loppukesästä 2021 toisessa ammattilaisena pelaamassaan kisassa.

”Silloin caddienä oli äitini, nyt poikaystävä. Viimeisen kierroksen huipputulos rakentui kuin huomaamatta. Poikaystävä piti minut jutuillaan rentona, puhuimme enimmäkseen kaikesta muusta kuin golfista, esimerkiksi tv-ohjelmista.”

”Danielle Kangin kanssa pelaaminen viimeisellä kierroksella luonnolliseti sytytti minua. Hän on iso tähti, joka on voittanut runsaasti kisoja. Vahvuuteni oli rento fiilinki ja se, että pysyin kentällä omassa kuplassani ottamatta huolta muiden pelistä”, Roussin luonnehti päiväänsä.

Roussinilla on runsaasti kokemusta menestymisestä ja voittamisesta amatöörivuosiltaan. Hän oli 34 viikon ajan maailmanlistan ykkönen ennen ammattilaiseksi siirtymistään.

Pelioikeus LPGA:lle aukesi ensimmäisellä yrittämälllä kaudelle 2022. Suurta läpimurtoa ei ole vielä tullut, Roussin on sijoittunut vain kerran kymmenen joukkoon, mutta kahdelle viimeiselle kierrokselle hän on päässyt korkealla prosentilla.

Maailmanlistalla jo edellisvuonna sadan joukkoon kivunnut ranskalainen ottaa maanantaina julkaistavalla listalla ison loikan nykyiseltä sijaltaan (92.).

Tähtien kukistaminen Singaporessa ja ennakoitavissa oleva hyvä kesäkausi valtameren molemmin puolin nostavat hänet myös vakavasti otettavaksi ehdokkaaksi Solheim Cupiin.

Suomalaisista mukana Singaporessa olivat Ursula Wikström ja Tiia Koivisto. Molempien yhteistulos oli kahden kierroksen jälkeen +10, jolla karsiutui kolmella lyönnillä viimeiseltä kierrokselta.