Hyppää sisältöön

Paula Creamer yllätti – johti avauskierroksen jälkeen Evian Mastersia

Paula Creamer johti Evian Mastersia avauspäivän jälkeen.

Paula Creamer on löytänyt jälleen pelinsä. Mikäli hän voittaisi Ranskassa pelattavan The Evian Championshipin, se olisi monen vuoden korpivaelluksen jälkeen melkoinen jymy-yllätys.

Paula Creamer yllätti eilen pelaamalla avauspäivän parhaan tuloksen kauden neljännessä major-turnauksessa The Evian Championshipissä. Creamerin tuloskorttiin merkittiin 7 birdieä ja 11 paria, ja tulos 64 (-7), riitti siinä vaiheessa lyönnin johtoon.

Tänään Creamer on menettänyt johtonsa Korean Mi Hyang Leelle ja Sung Hyun Parkille, mutta hän starttaa omalle kierrokselleen vasta iltapäivällä. Myös korealaisilla kierros on vielä kesken. Korealaiset ovat tässä vaiheessa tuloksessa -8 eli lyönnin Creameria edellä.

Kaikkiaan kymmenen parhaan joukossa on tällä hetkellä viisi korealaista.

Creamerin kärkipaikkaa voi pitää isona yllätyksenä, sillä viime aikoina takavuosien tähden peli ei ole kulkenut. Tältä vuodelta hänellä on ainoastaan kaksi top ten -sijoitusta, ja LPGA Tourin rankingissa hän on vasta sijalla 75. Viime vuosi sujui vieläkin huonommin, sillä hän sijoittui rankingissa vasta sijalle 113.

Tilanne voi kuitenkin muuttua tämän viikon jälkeen, sillä Ranskassa pelattav Evian Championship on naisten golfin toiseksi rahakkain turnaus. Ja potentiaalia 32-vuotiaalla  Creamrilla kuitenkin riittää, sillä parhaimmillaan Creamer on ollut maailmanlistalla toisena. Uran tähänastinen kohokohta on vuonna 2010 napattu US Openin voitto.

Creamer on voittanut Evianin kisan aiemmin. Vuonna 2005 se kulki tosin vielä nimellä Evian Masters, eikä kisalla vielä tuolloin ollut major-statusta. Voitto oli kuitenkin merkittävä, sillä kisa keräsi jo tuolloin suuren palkintopotin ansiosta maailman parhaat pelaajat Ranskaan. Creamer oli tuolloin vain 18-vuotias.

Yhdeksi syyksi hyvään tulokseen Creamer näki sen, että hän on päässyt sisään jälleen puttipeliin. Hän kertoi, että puttiliike on parantunut teknisesti, mikä on lisännyt hänen itseluottamustaan viheriöillä. Puttien lukemisessa hän on ottanut avukseen AimPoint-menetelmän, mistä on myös ollut apua.

Vaikka Creamer johtikin kisaa avauspäivän jälkeen, hän ei  ole ryhtynyt vielä rustaamaan voittopuhetta.

”Kisa on vasta alussa ja saa nähdä, säilyykö johtoni. Minun täytyy vain jatkaa samaan tapaan kuin viime aikoina olen pelannut”, Creamer sanoi kierroksensa jälkeen lehdistötilaisuudessa.

Tulospalvelu

Evian Championshipin näyttää suorana lähetyksenä Viasat ja Viaplay

Etsi luettavaa