Hyppää sisältöön

Paul Casey nousi voittoon – MacIntyre jäi jälleen hopealle

Paul Casey nappasi uransa 14 voiton European Tourilla.

Paul Casey otti viiden vuoden tauon jälkeen voiton European Tourilla. Aiemmin tältä vuodelta englantilaisella oli jo yksi PGA Tourin ykköstila.

Paul Casey vei voiton sunnuntaina päättyneessä Porsche European Openissa. Hän nousi voittoon lyönnin takaa pelattuaan päätöspäivänä tuloksen 66.

”Tulen tunteelliseksi jokaisesta voitosta, mutta tämä on erityisen ainulaatuinen pokaali. Kilpailulla on pitkä historia European Tourilla, joten olen innoissani kuin ilmapallo ja onnellinen Porsche European Openin voitosta”, tuore voittaja kuvaili tuntojaan.

Toiseksi viimeisessä ryhmässä pelannut Casey ratkaisi voiton tekemällä birdiet rei’ille 16 ja 17. Hänelle oli oivallinen mahdollisuus tehdä birdie myös päätösreiälle, mutta hän otti todella pitkästä matkasta kolme puttia ja sai jännittää, riittääkö tulos -14 (66-73-69-66) voittoon.

Tässä Casey upottaa birdien reiällä numero 16:

Päätösviheriöllä sekä skotlantilaisella Robert MacIntyrellä että saksalaisella Bernd Ritthammerilla oli mahdollisuus nousta uusintaan upottamalla putti, mutta skotti epäonnistui eagle-yrityksessään ja myös Ritthammer jätti birdie-yrityksensä lyhyeksi.

Kolmas pelaaja, joka jakoi toisen sijan oli Itävallan Matthias Schwabb. Hän nousi kakkoseksi tekemällä hetkeä aiemmin päätösreiälle eaglen.

Kärkinelikosta eniten panosta oli kotiyleisön edessä pelanneella Ritthammerilla, joka oli ennen Hampurissa pelattua kilpaulua European Tourin rankingissa vasta sijalla 169. Kakkossija saattoi kuitenkin varmistaa hänelle paikan European Tourilla myös ensi kaudella.

MacIntyre puolestaan otti jo kauden kolmannen kakkossijan pääkiertueella. Sen lisäksi hänellä on edellisvuodelta kaksi kakkossijaa myös Challenge Tourilta. Toinen näistä tapahtui Vierumäellä, kun Kim Koivu voitti kotikisan reilu vuosi sitten.

Koska MacIntyre on vasta 23-vuotias on aivan liian aikaista tuomita häntä ikuiseksi kakkoseksi. Sen sijaan yksi asia on varma – hän tulee tekemään pitkän uran European Tourilla ja ihan varmasti tulee napsimaan myös voittoja.

Tuoreimman kakkossijan myötä MacIntyre noussee lähelle top teniä European Tourin rahalistalla. Golfin maailmanlistalla skotti yltänee puolestaan ensimmäistä kertaa urallaan sadan parhaan joukkoon.

Kisan voittaja Casey puolestaan sai voitostaan sen verran maailmanlistan ranking-pisteitä, että hän kolkuttelee jälleen kympin kärkeä.

Päivän komeimmasta noususta vastasi kiertueen ranking-kakkonen Berndt Wiesberger, joka teki tänään kenttäennätyksen 64 ja nousi viidenneksi.

Tulospalvelu

European Tourin näyttää suorana Viasat ja Viaplay.

Etsi luettavaa