Hyppää sisältöön

Patrik Laine pistää kroppaa peliin River Golfissa

Patrik Laine on ottamassa isoa roolia golfin suurlähettiläänä

Jääkiekkotähdellä on ammattilaiskilpailussa vain voitettavaa. ”Maalejakin” hän tulee Rock-kentällä tekemään enemmän kuin päättyneellä NHL-kaudella.

SUOMALAINEN GOLF on saanut ilon- ja puheenaiheita reilun viikon aikana odotetuilla ja yllättävilläkin tavoilla. Jere Jaakkolan uran ensimmäiset kaksi peräkkäistä holaria Bjärkasissa saivat päät pyörimään epäuskosta ja antoivat uskoa tuhansille hole-in-onea metsästäville.  

Mikko Korhosen Kiinan valloitus on virstanpylväs ja oven avaaja nosteessa olevalle konkarille.

Antti Ahokkaan ja Janne Kasken kakkostilat tulivat samana päivänä melkoisina yllätyksinä kilpagolfia seuraaville.

Patrik Laineen ja Nokia River Golfin Kimmo Siraisen Facebook-päivitys, jossa ilmoitettiin Laineen lähtevän mukaan ammattilaisten NRG Open 2019 Hosted by Veikko Salli kilpailuun oli kuitenkin suurin yllätys.

Kun julkaisuajankohta osui vielä jääkiekon MM-kisojen alle, siinä oli vielä enemmän symboliikkaa.

Vain keskinkertaisesti menneen kauden jälkeen Patrik Laine ilmoitti MM-kisoista poisjäämisen perusteluiksi pienet loukkaantumiset sekä halunsa latautua tulevaan kauteen jättämällä kiekon joksikin aikaa pois mielestään.

Laine on löytänyt hyvän yhteisen sävelen Nokia River Golfin toimitusjohtajan Kimmo Siraisen kanssa. Nokialaisessa golfyhteisössä on aiemminkin ennakkoluulottomasti rikottu rajoja. Nyt on luvassa ”show”, jossa veikkauksia etenkin Laineen tuloksesta on ilmassa kisan käynnistyessä tuhansittain. 

KESÄKUUN PUOLIVÄLISSÄ Patrik Laine lähtee innokkaana ja ilman pelkoa hakemaan uusia kokemuksia.

Uimaan oppii hyppäämällä veteen, golfissa hyvä tapa kehittyä on pelata itseään parempien kanssa. Yhtälössä on lähtökohtaisesti vain voittajia. 

Suuressa maailmassa, lähinnä USA:ssa, muiden lajien huippujen, kuten koripallotähti Stephen Curryn, osallistuminen ammattilaisten kisoihin on tuonut tapahtumiin runsaasti huomiota ja lisäarvoa. Näin tulee tapahtumaan myös River Golfissa. 

Maailmalla menestyneet suomalaiskiekkoilijat ovat jo 90-luvulta asti olleet vahvalla panoksella elävöittämässä golftapahtumia pro-ameissa ja omissa hyväntekeväisyystapahtumissa.

Patrik Laine nostaa omalta osaltaan rimaa ennätyksellisen korkealle mittauttamalla muutaman vuoden pelikokemuksella tasoaan ammattilaisten rinnalla. 

Tästä hänelle on syytä nostaa hattua päästä. Nuorukainen pistää todellakin ”kroppaa peliin” osallistumisellaan.

KIEKKOTÄHTI SAA yleisöä ja etenkin mediaa paikalle moninkertaisen määrän.   

Tuloksesta riippumatta jokaisen 36 reiän pelaaminen reikään on maaliin verrattava täysosuma. NHL:ssa Patrik Laine teki niitä runkosarjassa ja pudotuspeleissä yhteensä 33, Rock-kentällä pallonupotuksia reikään kertyy kolme enemmän. Toivottavasti myös tuuletuksia muista onnistumisista kierrosten aikana.

Hän ei kuitenkaan ole ensimmäinen suomalaisurheilija, jota on houkuteltu mukaan kotimaisiin huipputapahtumiin. 

Teemu Selänteen ja Heikki Kovalaisen osallistumisista on kuiskittu, mutta ne eivät ole vielä toteutuneet. Ehkä he lähtevät Laineen esimerkin rohkaisemina jatkossa samalle viivalle golfhuippujen kanssa. 

Laine tulee arvatenkin olemaan kauden aikana golfin kautta esillä  myös jääkiekkoilijoiden omissa kisoissa ja hyväntekeväisyystapahtumissa.

River Golfissa polkaistaan heinäkuussa käyntiin hyväntekeväisyystapahtuma, jossa Patrik Laine on toisessa pääosassa.

Patrik Laine, 21, ja Aleksander Barkov, 23, täyttävät Nokian kentän Laine & Barkov Charity Golfilla 27.7. Kisan tuotto ohjataan Tampereen Kehitysvammaisten tuki ry:lle.

Helppo veikkaus on, että tapahtuma nousee sarjassaan jo ensimmäisellä kerralla yhdeksi suurimmista maassamme.

Etsi luettavaa