Hyppää sisältöön

Patrick Reed taas vilpistä epäiltyjen listalla – painoiko mailaa US Openissa pallon takana rangaistuksen arvoisesti?

Patrick Reed johti US Openia yhdeksännen reiän birdien jälkeen lauantaina

Sosiaalisessa mediassa on nostettu esille TV-kuva kolmannen kierroksen yhdeksänneltä, jossa kisaa johtanut Reed valmistautuu karheikossa chippiinsä. Mitä sanoo tilanteesta Suomen ykköstuomari Arto Teittinen?

Twitterin kautta levitetyssä TV-kuvassa Patrick Reed valmistautuu Winged Footin kentällä yhdeksännen reiän chippiinsä viheriön vierestä karheikon puolelta. Hän asettelee mailaansa pallon taakse ja tapailee liikettä pieneen backsvingiin.

Keskusteluun osallistuneet kirjoittajat esittävät mielipiteitään siitä, menikö valmistautuminen sääntjöjen mukaan, vai olisiko Reedille pitänyt antaa penaltia pallon  paikan parantamisesta.

Videoklikki on varsin lyhyt.

Kotimaisista golftuomareista kokenein, Arto Teittinen katsoi videon GoGolfin pyynnöstä ja kertoi mielipiteenään seuraavasti:

”Jotta pelaajaa rangaistaisiin pitäisi todentaa kaksi asiaa. Pelaajan tarkoituksellinen mailan painaminen (maata vasten) muuten kuin sen omalla painolla, sekä pallon makuun parantuminen tämän tuloksena. Videoklikin perusteella makuu ei parane, eikä voida todistaa sitäkään, että Reed olisi mailaansa tietoisesti painanut”, Teittinen määrittää

Keskustelun jatkuessa tämän aiheen ympäriltä  siitä, mikä on käytäntö kotimaisilla kentillä ja kilpailuissa, Arto Teittinen pyörittelee sanojaan diplomaattisesti,

”Tästä kyseisestaä aiheesta en muista kiistatilanteita syntyneen. Käytännössä pelaajia on moneen lähtöön. Jotkut meistä menevät pallon taakse ronskimmin kuin toiset. Kuulopuheiden perusteella tuomari ei voi antaa rangaistuksia, jolleivat pelaaja ja merkitsijä yhdesssä ilmoita rikkomuksesta”, Teittinen muistuttaa. 

Kohtalon ivaa lauantain tapahtumassa oli se, että Patrick Reed teki upotti huomiota herättäneen tapahtuman jälkeen birdieputtinsa ja siirtyi jakamaan johtotulosta -5 Matthew Wolffin kanssa. 

Sisääntulo olikin yhtä tervanjuontia, Reed pelasi sen käsittämästtömästi kahdeksan yli parin ja sai tuloksekseen 77+7. Viimeiselle kierrokselle hän lähtee jaetulta 11:ta sijalta kahdeksan lyöntiä Wolffia jäljessä.

Patrick Reedin hiekan lanaaminen muistetaan

Sattumaa ei ole sekään, että sosiaalisessa mediassa kärpäsestä tehdään härkästä nimenomaan Patrick Reedin kohdalla. Hänen henkilöhistoriaansa liittyy myös golfkentillä vaikeita tapahtumia.

Golfkauden 2019 suurin kärhämä säännöistä liittyen pallon makuun parantamiseen  koettiin Tiger Woodsin kutsukilpailussa. 

Patrick Reedin pallo oli wastelandissa, jossa mailan saa  asetttaa pallon taakse hiekkaan. Näin Reed tekikin, mutta TV-kuvan hidastus osoittaa selvästi, kuinka hän harjasi mailallaan hiekkaa pallon takaa lyöntiin valmistautuessaan. 

Tuomio tuli kierroksen päätyttyä tuomariston tutustuttua pyynnöstä TV-kuvaann, sillä Reed ei  virheestään pelikavereitaan informoinut,  eivätkä nämä siihen pelin aikana reaoineet..

Tuomarin  näytettyä tapahtuman videolla Patrick Reed puolustautui kertomalla,  että hän ei tajunnut harjauksen aikaana parantaneensa pallon makuuta. Tämään selityksen nieli vain pieni osa sen kuulleista.

Rangaistuksesi tuli kaksi penaltia, sekä julkinen teilaus median ja yleisön taholta.

Reedin kannalta tilanne oli hankala myös seuraavan viikon kisaa, Presidents Cupia ajatellen.  Hän oli merkattu mies, jonka moraalin puutteesta muistutettiin mediassa ja Australiassa pidetyssä kisassa myös yleisön  puolelta, vaikka  joukkueen kapteeni Tiger Woods asettautui  Reedia tukemaan kiusallisesssa tilantessa.

パトリック・リードのソール疑惑、映像見る限りアウトだろうけど、カメラ入ってるのわかってて何でやったんやろか。

Patrick Reed assessed two-stroke penalty at Hero World Challenge 2019 http://t.co/QQHatzJOfp @YouTubeさんから

Etsi luettavaa