Hyppää sisältöön

Patrick Reed haastaa kärkkään golfasiantuntijan ja tv-kanavan oikeuteen kunnianloukkauksesta – vaatii 750 miljoonan vahingonkorvausta

Patrick Reed vaatii 750 miljoonan dollarin korvauksia kunnianloukkauksesta. KUVA: GETTY IMAGES

Patrick Reed on haastanut Golf Channelin ja siellä asiantuntijana työskentelevän Brandel Chambleen oikeuteen kunnianloukkauksesta.

Miesten huippugolfia kuohuttaa jälleen yksi oikeusjuttu. Tällä kertaa asialla on Patrick Reed, joka on tehnyt siviilikanteen Golf Channelia ja sen tv-lähetysten kärkästä asiantuntijaa Brandel Chambleeta vastaan.

Asiasta uutisoinut Golf.com kirjoittaa, että Reedin kanteen mukaan Golf Channel ja Chamblee ovat liittoutuneet PGA Tourin johdon kanssa ja loukanneet pelaajan kunniaa. Reedin vahingonkorvausvaatimus kohdistuu kuitenkin ainoastaan tv-jätti NBC:n omistamaan golfkanavaan ja kymmenisen vuotta sen palkkalistoilla olleeseen Chambleehen.

Haasteessa on käytetty lainauksena Chambleen kommentteja Golf Channelin ja Sky Sportsin tv-lähetyksistä sekä podcasteista. Vahingonkorvaukseksi Reed vaatii tähtitieteelliseltä kuulostavaa 750 miljoonaa dollaria.

Kanteen mukaan Reedin mainetta on loattu järjestelmällisesti, ilkeämielisesti ja valheellisesti Reedin ammattilaisuran alusta lähtien.

”Vastaajille ei ole väliä sillä, kuinka pahasti he tuhoavat jonkun nimen ja elämän, kunhan he keräävät lisää dollareita ja voittoa”, kanteessa väitetään.

Haasteen mukaan Reedin mollaaminen on tuonut Golf Channelille katsojia ja klikkauksia.

Reedin syyttävä sormi osoittaa myös PGA Tourin suuntaan, sillä hänen mukaansa ammattilaiskiertue on sallinnut sen, että katsojat ovat voineet huudella hänelle loukkauksia kisapaikalla.

Reedin mukaan hänen nimensä on haluttu häpäistä samoin kuin hänen saavutuksensa ja ansionsa muun muassa ”maailmanluokan golfaajana sekä hyvänä ja välittävänä ihmisenä, aviomiehenä ja kahden lapsen isänä”.

Haasteessaan Reed yhdistää Chambleen ja Golf Channelin samaan rintamaan PGA Tourin kanssa sodassa Saudi-Arabian valtionrahaston PIF:n perustamaa LIV Golf Invitational -liigaa vastaan.

”Chamblee ja Golf Channel yhdessä PGA Tourin ja DP World Tourin kanssa herjaavat ja mustamaalaavat kaikkia niitä pelaajia, jotka liittyvät LIV:iin – mukaan lukien herra Reed, joka on yksi sen merkittävimmistä urheilijoista”, haasteessa todetaan.

Haasteen mukaan PGA Tour yrittää näin toimimalla säilyttää monopoliaseman ammattigolfissa. Tähän väitteeseen pitkälti nojautuen ovat Phil Mickelson ja yhdeksän muuta LIV Golfiin liittynyttä entistä PGA Tour -pelaajaa jättänyt oman haasteensa kiertuetta vastaan.

Reedin oikeusjuttu on laitettu vireille Teksasin osavaltiossa.

Kaksi vuotta sitten Reed uhkasi Chambleen lähettämälle tälle ukaasin asianajajan välityksellä. Tuolloin Chamblee oli syyttänyt Reediä huijauksesta.

Etsi luettavaa