Patrick Cantlay uusi BMW Championshipin voiton – näistä asemista lähdetään FedEx Cupin finaaliin

Patrick Cantlay voitti viime vuonna ensin BMW Championshipin ja sitten Tour Championshipin. Eilen hän uusi BMW Championshipin voiton ja pääsee loistavista asemista kauden viimeiseen kilpailuun.

PGA Tourin kausi 2022 huipentuu ensi viikolla pelattavaan Tour Championshipiin, joka on FedEx Cupin viimeinen kilpailu. Siihen pedattiin asetelmat eilen päättyneessä BMW Championshipissä, jonka voitti Patrick Cantlay.

Cantlay, joka voitti saman kilpailun myös viime vuonna, ratkaisi pelin sunnuntaina 17. reiän birdiellä. Toiseksi sijoittunut Scott Stallings jäi Cantlaystä lyönnin päähän.

Patrick Cantlay voitti BMW Championshipin toisen kerran perättäin. KUVA: GETTY IMAGES

Kolmannen sijan jakoivat Xander Schauffele ja Scottie Scheffler, joka pääsee päätöskilpailuun johtoasemasta. FedEx Cupin ratkaisevassa Tour Championshipissä on mukana rankingin 30 parasta pelaajaa.

Scheffler pääsee kilpailuun tuloksesta -10 ja toiseksi FedEx Cupissa noussut Cantlayn lähtötilanne on -8. Vastaavasti sijoille 26–30 rankingissa sijoittuneet pelaajat lähtevät finaaliin tuloksesta par.

FedEx Cupissa kolmantena oleva Will Zalatoris joutui jättämään kolmannella kierroksella BMW Championshipin kesken, mutta selkävammasta huolimatta hän luultavasti pääsee osallistumaan kauden päätöskisaan. Zalatoris lähtee Tour Championshipiin kolmen lyönnin takaa-ajoasemasta.

Tour Championship pelataan torstaista lähtien East Lake Golf Clubilla.

Kisan voitolla on iso merkitys taloudellisesti, sillä voittaja korjaa peräti 18 miljoonan dollarin potin, kun kakkosen on ”tyytyminen” 6,5 miljoonan taalan lohdutuspalkintoon.