Hyppää sisältöön

Pariskunnan onnenpäivä: Bo ja Karin onnistuivat holarissa perättäisillä rei’illä

Holarin tekeminen on monen golfarin unelma.

Bo ja Karin Hurtig ovat harrastaneet golfia yli 20 vuotta, mutta hole-in-onet olivat heille peliuran ensimmäiset, kertoo Svensk Golf.

Ruotsalaiset Bo ja Karin Hurtig muistavat 23. toukokuuta lopun elämänsä. Pariskunta oli tuolloin pelaamassa golfa Jönköpingin lähellä sijaitsevalla Ryfors Golfklubbilla, kun kierroksen puolivälissä alkoi tapahtua.

Ensin onnistui Bo. Hän löi pallon yhdeksännellä reiällä griinille. Kun he saapuivat lyhyeksi leikatulle alueelle, palloa ei näkynyt missään, joten Bo vilkaisi reikään, jossa pilkottikin golfpallo.

Uran ensimmäisen hole-in-one oli nähnyt päivänvalon reiällä, joka on 121 metriä pitkä.

”Huusin kovaa, että tein hole-in-onen ja muutamat kaverit läheisillä rei’illä antoivat aplodit. En voinut uskoa sitä todeksi”, Bo Hurtig sanoi Svensk Golfille.

”Bosse” ei muuten ole mikään eilisen teeren poika, sillä ikää miehellä on jo varsin kunnioitettavat 78 vuotta.

  • Mainos: GoGolfin jäsenyyteen kuuluu Pohjantähden hole-in-one-vakuutus. Liity jäseneksi tästä

Alkuperäisen suunnitelman mukaan pariskunnan piti pelata sinä päivänä vain yhdeksän reikää, mutta holarin jälkeen suunnitelmat muuttuivat. Molemmat halusivat jatkaa peliä – ja se kannatti, sillä heti seuraavalla reiällä lykästi 75-vuotiasta Karinia.

”En yleensä edes pääse viheriölle saakka sillä reiällä, mutta tällä kertaa näin pääsi käymään. Kun pääsimme viheriölle, palloa ei näkynyt missään. Luulin, että se on reiän takana, mutta se ei ollut”, hän kertoi.

Sen sijaan pallo löytyi reiästä.

Bo ja Karin Hurtig ovat pelanneet golfia yli 20 vuotta, mutta kumpikaan ei ollut aiemmin onnistunut tekemään ässää. Nyt kumpikin teki sellaisen perättäisillä rei’illä. Hole-in-onen todennäköisyys on hyvin pieni: yksi lyönti 12 500 yrityksestä menee reikään.

Bosse mainitsi Svensk Golfille, että hän on kerran aiemmin voittanut kisassa lähimmäksi lippua -kilpailun, kun pallo päätyi metrin päähän reiästä. Palkinnoksi Bo sai tuolloin auton viikonlopuksi käyttöön.

Tällä kertaa kumpikin poistui kierrokselta pienemmän tasoituksen kanssa. Bo teki kierroksella 39 pistebogey-pistettä ja Karin yhden vähemmän.

”Sain holarista viisi pistettä ja vaimo kuusi. Se auttoi toki”, Bo kertoi.

Lähde: Svensk Golf

Onko sinulla mielenkiintoinen holaritarina kerrottavana? Kerro se meille: jussi(ät)gogolf.fi. Olethan muistanut aktivoida holari-vakuutuksen? Jos et, tee se tästä.

Etsi luettavaa