Hyppää sisältöön

Parempi wedgepeli, vältä syvät divotit

Vältä liian jyrkkää tulokulmaa rautamailoilla.

Paksujen divottien lyöminen wedgeillä ja lyhyillä raudoilla kertoo mailan liian jyrkästä tulokulmasta osuma-alueella. Mailan halutaan jatkavan alaspäin osuman jälkeen mutta liian jyrkkä tulokulmaa lisää virhemarginaalia ja voi johtaa pahoihin duffeihin etenkin wedgeillä. Palloon osuminen helpottuu kun maila liukuu pidemmän aikaa maan pintaa pitkin. Silloin lyönnin ajoituksen ei välttämättä tarvitse olla millintarkka. 

2016 Honda Classicissa kilpailun voittanut Adam Scott aloitti range sessionsa lyömällä 70 metrin wedgelyöntejä ilman divottia. Harjoituksen tavoitteena oli loiventaa tulokulmaa bägin lyhyillä mailoilla ja koko viikon Scott löi kauniita rautalyöntejä ohuilla divoteilla.

Adam Scottin tekniikka on ihanteellinen.

Adam Scottin tekniikka on ihanteellinen.

GettyImages

Liian jyrkkä tulokulma syntyy usein kun mailan rata liikkuu ulkoa sisään. Helpoin tapa loiventaa osuma-aluetta on svingata maila osumaan enemmän lyöntilinjan sisäpuolelta. Näin pelaaja pystyy säilyttämään rannekulman pidempään eikä liikkeestä tule kauhomista. Divoteista saadaan pitkiä ja ohuita ja pallon lentorata pysyy paremmin kontrollissa.

Olen sitä mieltä, että lyhyillä raudoilla/wedgeillä ”sisältä” pelaaminen on tärkeämpää kuin bägin pidemmillä mailoilla. Lyhyen varren takia wedge jää harvoin vartalon liikkeestä jälkeen ja näin sisältä pelaamisen haittapuolet ovat vähäiset. Maila tulee osumaan loivemmassa kulmassa ja osuma sekä lentokaari on helpompi toistaa. 

Vältä kuitenkin mailan liikettä liikaa sisältä ulos. Saatossa älä anna käsien ja mailan erkaantua vartalosta vaan vapauta maila vartalon ympäri.

GettyImages

Harjoittele wedgejen pelaamista sisältä ja ohuen divotin tuottaminen on helppoa. 

 

Etsi luettavaa