Hyppää sisältöön

Paras pelisi tarvitsee oman svingin

Oman pelityylin ja svingin löytäminen on tärkeä osa golffarin evoluutiota.

Pelin parantamiseksi tulee tehdä muutoksia oikean suuntaan. Omia tendenssejä kannattaa käyttää vahvuutena eikä heikkoutena. Pelin kannalta tärkeintä on lyöntien toistettavuus. Toistettavuus tulee etenkin koetukselle kentän vaikeimmissa avauslyönneissä ja lähestymisissä. Svingi testataan kunnolla vasta silloin kun pelataan haastavia lyöntejä paineiden alla. 

Näissä tilanteissa pelaajan luontainen tapa liikkua nousee pintaan. Jos rangella harjoiteltu svingi on hyvin kaukana tästä vaistonvaraisesta liikkeestä epäonnistuvat lyönnit painetilanteissa. Maailman kauneinkaan svingi ei toimi jos lyönnin ajoitus ei ole hallussa. Kilpailujen pelaaminen on parasta mahdollista harjoittelua sillä haastavien ja jännittävien lyöntien pelaaminen paljastaa pelaajan luontaisen tavan liikkua. Yhdellä vartalo nopeutuu painetilanteessa kun taas toisella kädet saattavat liikkua nopeammin. Näitä luonnollisia liikkeitä tulee analysoida sillä niissä piilee avain toistettavaan svingiin. Sillä svingille parhaita liikkeitä ovat ne, jotka vartalo tekee luonnostaan.

Jos joku tietty virheliike toistuu painetilanteissa älä yritä taistella tätä liikettä vastaan vaan yritä lisätä se svingiisi. Säätämällä otetta, alkuasentoa tai svingiajatusta voit saada lyönnin toimimaan ja lavan oikeaan asentoon osumassa. Hyvän golfin pelaaminen tulee olla helppoa ja luonnollista, ei taistelua omaa vartaloa vastaan. 

 

Etsi luettavaa