Hyppää sisältöön

Paranna tulosta harjoittelemalla puttia pelinomaisesti – tee näitä neljää harjoitetta säännöllisesti

Putin saaminen reikää vaatii oikean vauhdin luettuun linjaan. Linjan lukeminen ja vauhdin arviointi perustuvat aiempiin kokemuksiin.

Putin pelinomainen harjoittelu vähentää puttien määrää kierroksella, sillä linjan lukeminen ja vauhdin arviointi perustuvat aiempaan kokemukseen.

Puttiharjoittelu tulee aina kohdentaa yhteen ominaisuuteen kerrallaan. Sillä ei ole väliä, toteutetaanko harjoitus sisällä vai ulkona tai harjoitellaanko tekniikkaa tai tulosta.

Tekniikan harjoittelu tähtää pääasiallisesti pallon lähettämiseen haluttuun linjaan, mutta putin upottaminen vaatii myös sen, että luettuun linjaan putataan oikealla vauhdilla. Tällä kertaa keskitymme tuloksen parantamiseen pelinomaisesti harjoittelemalla.

Linjan lukeminen ja vauhdin arviointi perustuvat aiempiin kokemuksiin. Näitä taitoja harjoitellaan täysin rutiinein ja tavoiteharjoittein. Harjoitellessa täytyy olla täydellä fokuksella mukana. Laatu ratkaisee, muuten kyseisiä harjoitteita on turha tehdä.

Tässä neljä harjoitetta, joita tekemällä säännöllisesti parannat tulostasi.

Harjoittele kuten pelaat

Kaltevia putteja harjoitellessa kannattaa valmistautua lyöntiin täysin rutiinein.

Käytä kallistuvien puttien harjoittelussa täysiä rutiineja. Lue pallon putoamiskohta reikään, eli taitekohta, josta pallo kallistuu kohti reikää ja arvioi vauhti, jolla ajat pallon kaarteen kautta kuppiin.

Siirry pallolle täysin tietoisena siitä, miten putin kuuluu mennä. Ota harjoitusputti oikealla vauhdilla ja toteuta.

MAINOS

Messutarjoukset ovat taas täällä. Varmista ensi kesän pelit suosikkikentillesi huippuhintaan yli 40 golfkentän valikoimasta. Kampanja päättyy 14.3.2022.

Klikkaa ostoksille >>

Suora putti johon kallistus vaikuttaa

Aseta pallot kolmen metrin päähän molemmin puolin reikää. Käytä putin lähtölinjan apuna joko suuntausnarua pallon päällä tai suuntaustikkua maassa.

Puttaa apuvälineen osoittamaan suuntaan. Kallistus kääntää pallon arvioidussa kohdassa reikään.

Toista kunnes olet upottanut putit peräkkäin molemmin puolin reikää.

Portti breikkipisteessä

Vaihda toiselle reiälle ja aseta pallot kolmen metrin päähän reiästä.

Lue linja ja laita putterin lavan levyinen tiiportti lukemaasi paikkaan, jossa kallistus vaikuttaa suurimmillaan pallon linjaan.

Mikäli harjoittelet sisällä, voit rakentaa portin esimerkiksi kahdesta kolikosta.

Puttaa yksi pallo kerrallaan vaihtaen puolta niin kauan, että olet upottanut kolme puttia molemmilta puolilta.

Merkki breikkipisteessä

Jatka samalla tavoin viiden metrin puteilla.

Lue linja huolellisesti ja aseta merkkausnasta tai tii auttamaan breikkipisteen hahmottamista.

Puttaa vuorotellen molemmin puolin, mutta sinulla on käytettävissä vain yhteensä neljä puttia, kaksi molemmilta puolilta.

Tavoitteena on upottaa putit peräkkäin eri puolilta. Tämä osa harjoitusta on enemmänkin griininluku ja vauhdin hahmottamista kehittävä osuus.

Neljän putin jälkeen vaihdetaan reikää ja rakennetaan linja uudelleen toiselle reiälle.

Timo Karvinen on GoGolfin päävalmentaja. Osoitteessa golfvalmennus.fi lisätietoa Timon ja muiden GoGolf-valmentajien opetustarjonnasta ja suosituista talvikursseista pääkaupunkiseudulla ja Tampereen alueella.​

Etsi luettavaa