Hyppää sisältöön

Pankkiiri perheineen osti Season Golfin – suunnitteilla kiinteä halli

Season Golfin uuden hallin havainnekuva.

Evli-pankkiiri Roger Kempe perheineen on ostanut Season Golfin. Kuplan tilalle aiotaan rakentaa kiinteää rakennus, jonka kustannusarviota ei paljasteta. 

Season Golfin pääomistaja on vaihtunut. Yrityksen uusi pääomistaja on Roger Kempe ja hänen perheensä, jotka omistavat nykyään yli 70 prosentin osuuden yhtiöstä. Heillä oli aiemmin reilun neljänneksen omistus. Kempe tunnetaan pankkiiriliike Evlin suuromistajana.

Season Golfin entiset suuromistajat Erkki ja Veli-Matti Välimaa sekä Per-Olof Klingberg ovat luopuneet Season Golf Oy:n osakkeistaan.

”Omistusrakenne oli hajautunut eri taholle. Yhtiön kehittäminen on helpompaa, kun omistaminen on selkeästi yhdellä taholla”, sanoo Season Golf Oy:n tuore toimitusjohtaja Sanna Kujansuu.

Kuplan tilalle kiinteä rakennus

Uusi, kiinteä halli rakennetaan purettavan kuplahallin ja rangen väliin.

Uusi, kiinteä halli rakennetaan purettavan kuplahallin ja rangen väliin.

Arkkitehtitoimisto Kristiina Karlsson

Uuden omistajan Roger Kempen tavoitteena on rakentaa kuplahallin tilalle kiinteä golfharjoitteluhalli, joka olisi nykyistä reilusti suurempi. Uudessa hallissa olisi 55 lyöntipaikkaa nykyisen 36:n sijaan. Lyöntimatka tuplaantuisi noin 25 metristä noin 50 metriin. Lisäksi lähipelialueiden koko kolminkertaistuisi.

Kujansuun mukaan ylipainehallien huono puoli ovat suuret ja ennustamattomat lämmityskustannukset. Kiinteässä ja eristetyssä hallissa ongelmaa ei ole.

Uusi halli sijaitsee nykyisen kuplahallin ja rangen välissä. Ajatuksena on, että hallin rangenpuoleiseen päätyyn rakennettaisiin kaksikerroksinen lyöntipaikka.

”Projekti on nyt siinä vaiheessa, että emme ole saaneet vielä rakennuslupaa. Lupahakemus on jätetty viime vuoden puolella, ja valitusajat on mennyt umpeen”, Kujansuu sanoo.

Season Golfin tavoitteena on, että hallia alettaisiin rakentaa syksyllä 2017 ja että se olisi valmis keväällä 2018. Kiinteä halli rakennetaan vuokramaalle, jonka omistaa Espoon kaupunki.

”Teemme pitkäaikaisen vuokrasopimuksen”, Kujansuu sanoo.

Harjoittelukenttää ei mahdu alueelle

Alue on kaavoitettu virkistys- ja vapaa-ajan toimintaan. Lisäksi alueelle on kaavoitettu asuintontteja.  Sen vuoksi yhdeksänreikäiselle harjoituskentälle alueella ei ole tilaa.

”On mahdollista, että alueelle tulee muita vapaa-ajan palveluja eli halleja”, Kujansuu sanoo.

Season Golfin entinen osaomistaja ja toimitusjohtaja Erkki Välimaa jatkaa yrityksessä teknisenä johtajana. Hän vastaa ylipainehallin tekniikasta eli käytännössä siitä, että se pysyy ylhäällä ja lämpimänä.

Season Golfin uusi toimitusjohtaja Sanna Kujansuu

Season Golfin uusi toimitusjohtaja Sanna Kujansuu

Sanna Kujansuu…

…on aiemmin toiminut muun muassa Elisassa markkinointijohtajana ja Kauppalehden brändijohtajana.
…on käynyt Helsingin kauppakorkeakoulun
…pelaa golfia parinkympin tasoituksella.
 

Etsi luettavaa