Hyppää sisältöön

Palveupäällikkö on oikeassa ammatissa, kun hän antaa asiakkaalle housutkin jalastaan

Kuvassa vasemmalla Jussi Miettinen Esa Hukkasen housuissa ja oikealla Hukkanen Miettisen shortseissa.

Ammattilaiskilpailuissa ei ole asiaa kentälle shortseissa. Sen oppi tänään kantapään kautta GoGolfin Jussi Miettinen.

TIESITKÖ, ETTÄ ammattilaiskilpailuissa miespelaajilla täytyy olla jalassa pitkät housut. Tämä koskee käytännössä kaikkia ammattilaiskiertueita.

Myös Finnish Tourilla pätee sama sääntö – shortseissa ei ole asiaa ykkösen tiiltä ulos.

Suomen PGA:n toiminnanjohtaja ja Finnish Touria pyörittävän Suomen Golfkiertue Oy:n toimitusjohtaja Teemu Laakso arvelee, että etiketti tulee Britteinsaarilta, jossa pukeutumissäännöt ovat aina olleet tiukkoja.

”Finnish Tour on ollut osa Nordic Leagueta, joka puolestaan kuuluu European Tourin alle. Siitä se shortsipykälä varmaan johtuu”, Laakso sanoo.

Laakso kuitenkin arvioi, että ei kestä pitkään, kun pääkiertueillakin saa pelata lyhyissä lahkeissa. Ilmasto lämpenee ja pitkissä housuissa on helteessä tukala tallustaa.

Sen huomasin tänään.

Parhaillaan Hirsala Golfissa pelataan nimittäin Finnish Tourin kilpailua. Samassa yhteydessä pelataan poikkeuksellisesti myös Suomen PGA:n mestaruudesta, koska kesäkuulle aikataulutetut ”mestikset” jouduttiin koronan vuoksi siirtämään.

Koska olen myös golfopettaja, kuulun ammattilaisgolfarien järjestöön. Kun pitkästä aikaa aikataulut antoivat myöten osallistua kunniakkaaseen tapahtumaan, ilmoittauduin mukaan – autuaan muistamattomana tuosta viheliäisestä shortsisäännöstä, sillä edellisestä ammattilaiskisastani on pitkä aika.

VALMISTAUDUIN KAUDEN päätapahtumaan jopa niin huolella, että silitin keskiviikkona illalla pelihousut valmiiksi.

Aamulla vilkaisin sääennustetta. Se lupasi hellettä, joten puin päälle pitkien pöksyjen sijaan ryppyiset shortsit ja lähdin Hirsalaan. 

Ikävä totuus paljastui rangella vähän ennen tiiausaikaa. Vieressäni verrytellyt Ossi Mikkola naureskeli, että saako täällä nykyään pelata lyhyissä housuissa. Ossihan sen tiesi FT-konkarina tiesi –  ei tietenkään saa!

Koska en ottanut pitkiä housuja lainkaan mukaan, asia piti varmistaa vielä kilpailunjohtaja Arto Teittiseltä. Radiopuhelimen välityksellä tuli viimeinen sana. Ja se oli ei.

Kierroksen jälkeen Miettinen ja Hukkanen palasivat rangelle kuvan ottoa varten.

Kierroksen jälkeen Miettinen ja Hukkanen palasivat rangelle kuvan ottoa varten.

Juha Hakulinen

KOSKA TEITTISEN sana on laki, alkoi näyttää siltä, että kauan odottamani kisa jää minultapelaamatta mokoman etikettipykälän takia. Mikä oikein avuksi? Vaatekaappini pursuaa golfvaatteita, eikä uusien byysien ostamiseen proshopista olisi ollut oikein aikaa. Olisko sopivia edes kiireessä löytynyt?

Minut pelasti pälkähästä Hirsala Golfin palvelupäällikkö Esa Hukkanen, joka ilmestyi hädän hetkellä rangelle kuin taivaan lahjana kireissä, harmaissa housuissaan.

Kysyin Esalta, sopisiko vaihtaa housuja päiväksi. Hän ei empinyt, vaan sanoi heti kyllä. Kun palvelupäällikkö antaa asiakkaalle housutkin jalastaan, hän selvästikin oikeassa ammatissa! 

Esa, saat huomenna slimfit-puuvillahoususi takaisin pestyinä ja silitettyinä. Minulle sinä olet jatkossa palvelujohtaja!

Kirjoittaja on GoGolfin päätoimittaja.

Etsi luettavaa