Hyppää sisältöön

Paltamossa riittää elokuussa hyviä kelejä, kisoja sekä peliaikoja

Paltamon kentän ja palveluiden liikevaihdot ovat kasvaneet reilusti edelliskaudesta

Suomen kauneimmmaksi usein tituleerattu Paltamo Golfin kenttä on olllut läpi kauden viheriöiden osalta hienossa kunnossa. Liikevaihto kentän, majoitusten ja ravintolapalveluiden osalta on kasvanut reilusti edelllisvuodesta.

Juhannuksesta heinäkuun loppuun on suurimmalla osalla maaseudulla sijaitsevista kentistä kuumin sesonki. Tämä koskee myös Paltamoa, jossa kausi päästiin aloittamaan ennätyksellisen aikaisin, huhtikuu 26. päivä.

”Kesäviheriöille tietysti. Vaan sitten tulikin takatalvi, lunta satoi yli 20 senttiä ja kenttä tietysti suljettiin joksikin aikaa”, muistelee kevättä  liiketoimintajohtaja Sampo Turunen.

Viheriöt ovat saaneet paljon kehuja omilta ja vierailta. Paltamossa pelattiin jo kesäkuun ensimmäisellä puoliskolla perinteinen pro-am, Paltamo Open, joka pistää Kainuussa sijaitsevan kentän henkilökunnan kovan haasteen eteen.

”Kisa meni kentän ja palveluiden osalta erinomaisesti, se tuottaa aina hyvän mielen. Meillä on ollut numeroiden valossa kokonaisuutena onnistunut kausi. Kierrosmäärät ovat kasvaneet noin 10 prosenttia, majoituksen ja ravintolan osalta numeroiden edessä on plussamerkki, samoin karavaanareille rakentamamme alue on  löydetty aiempaa paremmin”, Turunen jatkaa.

Paltamoon pelaamaan saapuva etsii mielellään majoitusta kentän lähettyviltä. Hotellimajoitusta ei ole, mutta korkeatasoisia 2-9 hengen huviloita kentän alueella  on vuokrattavana erittäin kilpailukykyisiin hintoihin.

”Keskity golfiin nimen saaneeseen pakettiin on  rajoittamattomien pelien ja majoituksen  lisäksi räätälöitävissä ruokailut ja golfautot tarpeen mukaan räälöityinä. Elokuussa meillä on on lisäksi tarjolla avoimia kilpailuja, muun muassa Finnair Plus Open Paltamo (24.8), jonka voittaja matkustaa Milanossa pidettävään finaaliin myöhemmin syksyllä”, Turunen muistuttaa.

Paltamon kuuluisin golfari, kaikki Suomen kentät lähes putkeen kaudella 2008 pelannut Markku ”Näppis” Leinonen kehui keskiviikkona toimitukselle erityisesti viheriöiden kuntoa. 

”llmoistahan ei koskaan tiedä, mutta elokuu on tietysti keskimäärin vielä erinomainen ajanjakso Paltamossa vierailulle. Kyllä tämä seutu tuntuu kiinnostavan, minulla kävi vieraita heinäkuussa  edellisten vuosien tapaan varsin tiheään. Kaikki ne kertovat syyksi tulolleen upean kentän, maaseudun rauhan ja maisemat”, Näppis kertoi keskiviikkona.

Paltamo Golf

Etsi luettavaa