Hyppää sisältöön

Paltamo Open vuorossa Finnish Tourilla: Peter Puhakka haluaa voittaa lyöntipelikisan

Peter Puhakka on voittokunnossa Paltamossa

Finnish Tourin legendaarinen Paltamo Open käydään tällä viikolla Kainuussa. Paikalle on matkustanut 95 peluria, joista 17 naisia. Ennakkosuosikin viittaa asetellaan Vuosaaressa dominoineen Mikael Salmisen harteille. GoGolfin lukijoille tuttu Peter Puhakka uskoo kuitenkin, että Salminen on haastettavissa tällä viikolla.

Paltamo Open pelataan keskiviikosta perjantaihin ”Suomen kauneimmalla golfkentällä”. Paltamo Golf on saatu hyvään kuntoon ja Kainuun järvimaisemissa taistellaan pallonlyöjien unelma-areenalla. Peter Puhakka vastasi puhelimeen kesken pro-am-kierroksen kertoen fiiliksistään. 

”Tämä on legendaarinen tapahtuma, tänne on matkustettu jo monta kesää peräkkäin. Pelaajille kyseessä on perinne. Hauska yhdistää golf ja mökkeily kavereiden kanssa, ja kisa on luonnollisesti ihan viimeisen päälle järjestetty”, Puhakka hekumoi. 

Itse kilpailuun Puhakka pääsee mielenkiintoisista lähtökohdista. Vuosaaresta 26-vuotias nappasi kauden ensimmäiset palkintorahat sijoittuen pro-sarjan kakkoseksi. 

”Se tuli tavallaan vähän puskista. Olin koko alkukauden ollut täysin kujalla pelin kanssa ja yhtäkkiä naputin ensimmäisellä kierroksella tuloksen 67. Golf on siitä jännä peli, että se saattaa lähteä kulkemaan kun sitä vähiten odottaa. Toisen kierroksen kuutta viimeistä reikää lukuunottamatta oli hauska pelata pitkästä aikaa”, keravalainen kertoo. 

 

Paltamoon saavuttu. Valmistavat treenit tehty. Tekniikka kunnossa?? #finnishtour #paltamo #golf #srixon #cleveland #golftalma #glenmuir #kankura #sunderlandofscotland #rototec #swing

Henkilön Peter Puhakka (@mrpuhis) jakama julkaisu Touko 28, 2018 kello 12.52 PDT

Paltamossa kenttä erottaa jyvät akanoista. Se ei ole pitkä, mutta vaaroja vaanii väylien vieressä kuin matkalla lipulle. Taktinen näkemys korostuu ja oman lyönnin tunteminen.

”Väyläosumat korostuvat. Kainuun metsiin eksyessä vastaan voi tulla karhu, mutta pallo saattaa hävitä herkästi. Vesiesteitä on paljon ja vaikka ne näyttävät kivalta, ne rokottavat tulosta kohtalaisen rankasti. Itse lyön paljon draivia tällä kentällä, vinommat kaverit varmaan tarttuvat enemmän rautoihin avauksissa”, Puhakka pohtii. 

Paltamossa kenttä tarjoaa alhaisia tuloksia – jos osuu väyliin. Toisaalta kentällä on pelattu Finnish Tourilla myös yli sadan lyönnin tulos. 

”Eiköhän kärjen ja häntäpään tulokset ole tällä viikolla normaalia paljon eroavaiset toisistaan. Toivottavasti itse löydyn sieltä kärkipäästä. Tavoite on voittaa kilpailu, se olisi ammattilaisuran ensimmäinen lyöntipelivoitto”, hän täsmentää. 

Albert Eckhardt kuvattuna Suomen tunnetuimmalla tiipaikalla, Paltamon kympillä

Albert Eckhardt kuvattuna Suomen tunnetuimmalla tiipaikalla, Paltamon kympillä

Juha Hakulinen

Hippu on jälleen pelikunnossa! 

Kauden kahdessa ensimmäisessä Audi Finnish PGA Golf Tourin osakilpailussa lupaavia otteita esittänyt Albert Eckhardt saapui Paltamoon jo maanantaina. Hymyssä suin harjoitusalueella ollut Eckhardt nauttii golfista jälleen täysillä, sillä pitkään vaivanneet terveysmurheet ovat vihdoin takana päin. 

”Onhan tämä hienoa. Back to normal, voisi sanoa. Aika paljon on vielä vahvistettavaa lihaksistossa, mutta kaikin puolin muuten homma on hyvällä mallilla. On älyttömän kivaa olla taas pelaamassa”, viimekesäisestä lonkkaleikkauksesta pelikuntoon toipunut Eckhardt nautiskelee. 

”Koko viime kesä oli todella turhauttavaa aikaa. Oli kova kiima päästä kentälle, mutta sitten tuli tuollainen operaatio, niin kyllähän se harmitti. Mutta leikkaus oli välttämätön”, St. Laurence Golfia edustava Eckhardt sanoo. 

Paltamon kenttää pidetään yhtenä Suomen kauneimmista, ja kenttä on myös oivallinen kilpailunäyttämö Suomen ylimmän kilpailukiertueen kilpailulle. Eckhardtin silmään Oulujärven rannalla sijaitseva kenttä on aina osunut. 

”Kenttä on aivan loistava. Tykkään tällaisista kentistä, jossa pelataan puiden välissä. Ja sitten välillä päästään tuonne järven rantaan vetämään. Ihan superkenttä, siitä ei pääse mihinkään”, Eckhardt kehuu. 

Eckhardt käynnistää kilpailunsa keskiviikkona kello 8.41 yhdessä Nokia River Golfin Erik Myllymäen ja edellisen kilpailun Vuosaaressa voittaneen Suur-Helsingin Golfin Mikael Salmisen kanssa.

Lähde: Finnish Tour

Etsi luettavaa