Hyppää sisältöön

Paltamo Open kokoaa huiput Kainuuseen

Paltamo Golfia pidetään Suomen kauneimpana. Tässä Tatu Toivo avaa kymppireikää.

Paltamo Open pelataan viikonloppuna. Audi Finnish Tourin osakilpailuun osallistuu peräti 135 pelaaja ja potissa on 20 000 euroa.

Audi Finnish Tourin ”karavaanit” siirtyivät viikonlopuksi Paltamoon. Kilpailussa on messevä 20 000 euron palkintopotti, ja siitä taistelemassa monia kotimaisia huippunimiä, kuten Peter Erofejeff, Tuomas Tuovinen ja Joonas Granberg. Yhteensä viivalla on peräti 135 kilpapelaajaa, mikä on enemmän kuin koskaan.

Tänä vuonna Paltamon kisa pelataan aiempaa aikaisemmin. Moni epäili, että mihin kuntoon kainuulaiskenttä ehtii tässä vaiheessa kautta. Epäilyt osoittautuivat turhiksi: kenttä kestää vertailun. Aiempina vuosina Paltamon kisa on järjestetty vasta syyskuussa.

”Meillä on kenttä todella hyvässä kunnossa. Aikainen kesä on totta kai auttanut siinä paljon. Pääsimme avaamaan kentän kesägreeneille vappuna. Totta kai tuo Oulujärvi tuo omat haasteensa, kun kuusi viheriöitä on sen rannalla. Niitä viheriöitä sitten hoidettiin vähän pidempään harson alla, ja nekin ovat jo hyvässä kunnossa”, Paltamon kenttämestari Matti Niskanen kertoo.

Juhlavuosi, juhlakilpailu

Paltamo täyttää tänä vuonna 25 vuotta, joten kyseessä on juhlakilpailu, johon seuran jäsenet suhtautuvat ylpeydellä. Talkoolaisia on mukana järjestelyissä kymmeniä.

”Tässä on ihan huippufiilis ennen kisaa. Meillä on täällä kaikkien aikojen ennätysmäärä pelaajia, 135 kappaletta. Ja vaikka ollaan näillä leveysasteilla, niin kenttä on vähintäänkin hyvässä kunnossa. Ja uskon, että pelaajat tulevat kilpailun jälkeen kiittelemään greenien kuntoa, ovat ne sen verran hyvässä kunnossa”, Riihimäki sanoo.

”Mitä itse juhlakilpailuun tulee, niin olen vahvasti sitä mieltä, että Paltamo Open on löytänyt paikkansa suomalaisten huippugolffareiden mielessä. Uskon, että pelaajat tykkäävät tulla tänne pelaamaan. Ja kyllähän sen tämän vuoden pelaajamäärästäkin näkee, että tänne tullaan mielellään.”

Paltamon kenttä tunnetaan kauneudestaan ja tietysti Markku ”Näppis” Leinosesta, joka tässä esittelee kentän Nikke Tyryn kanssa omalaatuisella tyylillään.

Kisa alkaa perjantaina

Viime vuonna kisan voitti Tuomas Salminen, joka on mukana puolustamassa voittoa. Salminen odottaa kisasta tasaista. Oman haasteensa tuo sää. Viime päivinä Paltamossa on tuullut ja satanut vettä. Lämpötila pysynee viikonloppuna kymmenen asteen tuntumassa.

”Jos tuuli on näin kova, mitä se keskiviikkona oli, muutamat reiät muuttuvat todella vaikeiksi. Omasta pelistä on ihan hyvä fiilis. Aika tasaisesti tässä on alkukausi mennyt, ehkä se viimeinen terävyys on vähän vielä puuttunut. Odotan hyvää suoritusta.”

Keskiviikkona Paltamossa tuuli näin kovaa.

Paltamo Open käynnistyy perjantaina kello 8.00. Yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan kilpailua.

Etsi luettavaa