Hyppää sisältöön

Palkkionmetsästäjät Saudi-Arabiassa – miljoona dollaria pelkästä osallistumisesta?

Ian Poulter

Starttirahat ovat European Tourin kisaksi poikkeuksellisen suuria Saudi-Arabiassa.

Huomenna käynnistyy Saudi-Arabiassa toista kertaa pelattava European Tourin kilpailun. Palkintorahaa kilpailussa on tarjolla 3,5 miljoonaa dollaria, mutta arvion mukaan järjestäjät käyttävät sitäkin enemmän rahaa huippupelaajien starttimaksuihin.

”Voitelurahaa” tarvitaan, sillä kaikki eivät koe pelaamista räikeästi ihmisoikeuksia rikkovassa maassa houkuttelevana asiana.

Maailmanlistan kärkipelaajista mukana ovat listakärki Brooks Koepka (1.) ja Dustin Johnson (4.), joka puolustaa kilpailun voittoa. Golf.comin mukaan kaksikko voisi saada yli miljoona dollaria pelkästä osallistumisesta kisoihin.

Muutenkin kisa kerää palkintorahaan suhteutettuna melkoisen tähtisikermän, sillä mukana ovat myös muun muuassa Patrick Reed, Henrik Stenson, Phil Mickelson ja Sergio Garcia.

Heistä tiettävästi ainoastaan Garcialle ei makseta osallistumisesta. Tämä johtuu espanjalaisen viime kauden törttöilystä kisassa. Hän hermostui useaan otteeseen tärvellen muun muassa viheriötä, ja mies diskattiin kisasta.

Sovittaakseen viimevuotisia syntejään, Garcia on sopinut pelaavansa Saudi-Arabiassa tällä kertaa ilmaiseksi.

Kisan järjestäjät olisivat mieluusti nähneet kisassa myös Tiger Woodsin ja Rory McIlroy, joille starttirahana maksettava summa olisi ollut huomattavasti suurempi kuin miljoona dollaria. Tigerin kohdalla on puhuttu 3,5 miljoonasta dollarista.

”Kieltäydyn Abu Dhabin ja Saudi-Arabian tarjoamista miljoonista dollareista, koska haluan toimi oikein”, Rory kertoi lokakuussa Golf Digest -lehdelle.

Suomesta kisaan osallistuvat Mikko Korhonen, Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen.

Osallistujaluettelo

Etsi luettavaa