Hyppää sisältöön

Palkintorahat pienenevät, kun European Tour jatkuu – pelaajat joutuvat tinkimään myös saavutetuista eduista

Jon Rahm voitti European Tourin rahalistan kaudella 2019. Palkinnon hänelle ojensi kiertueen toimitusjohtaja Keith Pelley.

Koronaviruksen aiheuttamalla pandemialla on pitkäkestoisia vaikutuksia European Tourin talouteen. Kiertue on nyt tauolla määrittelemättömän ajan.

Kun European Tour pääsee jossain vaiheessa jatkumaan, kiertue joutuu elämään säästöliekillä. Näin kirjoitti European Tourin toimitusjohtaja Keith Pelleyn pelaajille lähetetyssä muistiossa. 

Yksi asia, missä säästöt näkyvät, on palkintopottien koko. 

”Palkintopotit tulevat olemaan erilaiset. Tosiasia on, että pandemialla tulee olemaan järisyttävä taloudellinen vaikutus paitsi kiertueeseen myös moniin yhteistyökumppaneihimme”, Pelley kirjoitti.

Yhteistyökumppaneilla Pelley tarkoitti sekä kilpailujen sponsoreita että tv-yhtiöitä, jotka maksavat European Tourille lähetysoikeuksista.

Pelley myös antoi pelaajille etukäteisvarotuksen, että huippupelaajille tarkoitetut lounge-tilat kisoissa sekä kyyditykset lentokentältä ja hotellilta golfkentälle eivät jatkossa ole  yhtä hohdokkaita kuin aiemmin.

”Mikäli niitä tulee jatkossa olemaan lainkaan”, hän kirjoitti.

Pelley itse osallistuu muun johtoryhmän tavoin säästötalkoisiin, sillä he tinkivät palkastaan kriisin aikana. Silti Pelley varoittaa, että ensi vuoden kilpailukalenteriin koronalla voi olla suuret vaikutukset.

”Teemme kaiken voitavamme, jotta selviäisimme tästä, mutta valmistautukaa siihen, että vuoden 2021 kalenteri saattaa näyttää hyvin pitkälti erilaiselta kuin vuoden 2019 tai 2018 kilpailukalenteri”, Pelley varoitti pelaajia.

European Tour on siirtänyt tai perunut jo 14 tapahtumaa tältä vuodelta. Lisäksi major-kilpailujen siirtäminen syksyyn tarkoittaa sitä, että European Tourilla joudutaan tekemään lisää ”uhrauksia” syksyllä, koska kolme major-turnausta on siirretty vuoden jälkimmäiselle puoliskolle.

Vaikka on vielä epäselvää, milloin kiertue pääsee jatkamaan toimintaansa, suunnitelmia syksyn varalle on jo tehty.

Yhtenä vaihtoehtona on heitetty ilmaan, että kilpailuja järjestettäisiin aiempaa tiheämmällä aikataululla, esimerkiksi kaksi kilpailua saman viikon aikana tai kolme kisaa kahdessa viikossa.

Yhtenä vaihtoehtona on esitetty, että samassa paikassa pidettäisiin useita kilpailuja.

Sellainenkin vaihtoehto on ollut esillä, että esimerkiksi kolmen tai neljä kisaa järjestettäisiin Iso-Britanniassa, jonka jälkeen pelaajat voisivat olla 14 päivää karanteenissa, jos sellainen terveysviranomaisten asettama vaatimus on tuolloin vielä voimassa.

Lähde: Golf.com

Etsi luettavaa