Hyppää sisältöön

Pakka tiiviinä BMW Championshipissa – Tiger piti itsensä mukana pelissä

Tiger Woods lähtee kirimään kohti top-kymppiä Medinahissa

PGA Tour -kauden toiseksi viimeinen playoff -kilpailu käynnistyi Chicagossa. Medinahin kentällä pelattavassa kisassa on mukana enää 69 pelaajaa, joista 30 parasta etenee Tour Championshipiin.

BMW Championshipin avauskierroksella peräti 58 pelaajaa kiersi kentän alle parin. Vain kaksi pelaajaa pelasi yli parin. Parhaan ja viimeisen pelaajan välillä on avauskierroksen jälkeen vain yhdeksän lyöntiä. 

Kärkeen paukuttivat Justin Thomas, joka on ennen viikkoa FedEx Cupissa sijalla 15. Nykyisten ennusteiden mukaan voitolla Thomas nousisi piikkipaikalle ennen Tour Championshipia. 

Kisaan sijalta 32 lähtenyt Jason Kokrak jakaa johtopaikkaa. Hänellä on tärkeä viikko, sillä hän tarvitsee FedEx Cupissa vähintään kahden sijan nousun päästäkseen mukaan 30 pelaajan finaaliin. 

Todella suuri mielenkiinto osuu siis myös muihin pelaajiin kuin voitosta kamppaileviin. Tiger Woods ja Phil Mickelson ovat nimittäin muiden muassa vaikeassa tilanteessa Tour Championshipin suhteen. 

Woods on rankingin sijalla 38 ja tarvitsee analyytikkojen laskujen mukaan 11:nnen sijan, jotta voi nousta mukaan finaaliin. Sijoitus kymmenenneksi tai paremmalle sijalle käytännössä varmistaa paikan Tour Championshipiin. 

Woods avasi kilpailun tuloksella 71 (-1), jota ei voida pitää vielä kovin vahvana. Toisaalta se, että Tiger pelasi ilmeisen terveenä kierroksen alusta loppuun antaa uskoa, että tulevan kolmen kierroksen aikana Woods pystyy vielä parempiin otteisiin. Matkaa kahdeksanteen sijaan on vain neljä lyöntiä. 

Phil Mickelsonin kesäkausi on ollut heikko. Vasuri on rankingin sijalla 46 ja tarvitsee sijoituksen todennäköisesti noin seitsemän parhaan joukkoon. Mickelson avasi kisan lyönnin paremmalla tuloksella kuin Tiger jakaen kisassa sijaa 36 avauskierroksen jälkeen. 

FedEx Cupin kärjessä oleva Brooks Koepka avasi myös hyvin. Tulos 68 (-4) oikeuttaa jaettuun 17:nteen sijaan. 

Etsi luettavaa