Hyppää sisältöön

Pablo Larrazabalin eriskummallinen kierros: takaysi 11 lyöntiä parempi kuin etuysi

Pablo Larrazabalin etu- ja takaysi sujuivat kuin yö ja päivä.

Suomalaisilla ei ollut aihetta juhlaan UK Championshipin avauskierroksella. Kierros jouduttiin keskeyttämään pitkäksi aikaa, kun kenttä lainehti sateen jäljiltä.

Belfryssä tuli tänään vettä kuin saavista kaataen, ja European Tourin UK Championship -kilpailu jouduttiin keskeyttämään pitäksi aikaa iltapäivällä. Selvää on, että pimeä ehtii tulla, ennen kuin kaikki pelaajat ehtivät avauskierrokselta klubille, joten huominen aikataulu menee uusiksi.

Esimerkiksi Tapio Pulkkanen ehti pelata vain yhden reiän, ennen kuin peli vihellettiin poikki. Kisaa päästiin jatkamaan vasta kahdeksan jälkeen Suomen aikaa, ja tällä hetkellä Pulkkanen on ehtinyt pelata seitsemän reikää ja on tuloksessa +2. Samaan tulokseen päätyi kierroksensa jo lopettanut Kalle Samooja.

Janne Kasken avauskierros kulki heikosti. Hän pelasi tuloksen 78 (+6) ja on pudonnut kauaksi cut-rajasta.

Kilpailun kärjessä on Etelä-Afrikan Justin Walters, joka pelasi hyvän sään aikana tuloksen 64 (-8). Käytännössä koko kymmenen kärki hyötyi tänään siitä, että he pääsivät pelaamaan suurimman osan kierroksesta kastumatta.

Aamun lähtijöihin lukeutui myös Espanjan Pablo Larrazabal, jonka etuysi ja takaysi kulkivat kuin yö ja päivä.

Neljän bogeyn ja yhden tuplan tehtyään Larrabal kuului häntäpään vartijoihin kierroksen alkupuoliskolla, mutta lyötyään parit takaysin neljälle ensimmäiselle reiälle alkoi tapahtua.

Espanjalainen iski birdiet rei’ille 14, 15 ja 16. Toiseksi viimeiselle reiälle syntyi vielä eagle. Lisäksi päätösreiän paria voi pitää lähes birdienä, sillä kentän vaikeimman reiän keskiarvo on ollut tänään peräti 4,65 eli samaa luokkaa kuin takaysin kahdella par 5 -reiällä. 

Larrazabalin etuysin (42) ja takaysin (31) välillä oli eroa peräti 11 lyöntiä, mikä on tällä tasolla poikkeuksellista.

Päivän sankareihin ainakin omasta mielestään lukeutuu Englannin Danny Willett, joka haravoi caddiensä puolesta bunkkerin. Willettin mailoja kantaa kilpailussa hänen Nicole-vaimonsa…

Tulospalvelu

European Tour on katsottavissa suorana Viaplayltä ja V sport -kanavalta

Etsi luettavaa