Hyppää sisältöön

Pärnun White Beach Golf myytävänä – hinta 4,5 miljoonaa euroa

White Beach Golfin kentän hyvä  lay-out ja tyylikäs klubitalo palveluineen vetävät vieraspelaajia puoleensa

Kosti Kurosen suunnittelema 18-reikäinen kenttä, siihen liittyvät rakennukset sekä maa-alueet ovat kaupan. Golfkeskuksen rakennutti Härmässä vaikuttanut perunakeisari.

REMAX Casa Alto kiinteistönvälitys on aloittanut yhdessä Virossa vaikuttavan kumppaninsa kanssa White Beach Golfin maa-aluetta koskevat  myyntiponnistelut. Vuonna 2005 avatun kentän on suunnitellut Kosti Kuronen. White Beachin ja Pärnun kiinnostavuutta golfkohteena on lisännyt kenttämäärän tuplaantuminen Pärnu Bayn valmistuttua kaupungin toiselle laidalle.

White Beach on syystäkin saanut kehuja kentästä , sen kunnosta ja lay-outista. Merenrannalta muutaman sadan metrin päässä sijaitseva golfkeskus sai vasta 2015 valmiiksi erittäin toimivaksi osoittautuneen klubitalon, jonka ravintola on yksi kaupungin arvostetuimmista. 
Pelaajamäärät Pärnun molemmilla kentillä ovat vielä pieniä. Omia aktiivijäseniä White Beachilla  on vähän, ulkomaalaisista vieraista suomalaiset ovat koko kentän olemassaolon ajan muodostaneet valtaosan.

Suomalainen liikemies, perunanviljelijä Härmästä oli omistajan roolissa Kurosen neuvottelukumppanina, kun kentän rakentamiselle ja sen liikeidealle haettiin pohjaa. 

Kosti Kurosen tekemään suunnitelmaan sisältyi keväällä 2000 myös vasemmalla alhaalla merenrantaan rajoittuvan tontin hyödyntäminen vapaa-ajan asuntojen rakentamiseen

Kosti Kurosen tekemään suunnitelmaan sisältyi keväällä 2000 myös vasemmalla alhaalla merenrantaan rajoittuvan tontin hyödyntäminen vapaa-ajan asuntojen rakentamiseen

”Mielestäni onnistuimme suunnittelussa ja rakentamisessa varsin hyvin. Alueelle kaivettiin kaksi tekolampea, joiden maa-alueet käytettiin kentän muotojen jalostamiseen. Viereisen Audru-joen ansiosta kasteluvettä White Beachilla on rittävästi. Erityisen ylpeä olen molempien puoliskojen kahdesta viimeisestä reiästä. Ne kulkevat kahden puolen lampia, ja tuovat peliin tarvittavaa draamaa”, Kuronen kuvailee.

Vuosituhannen vaihteessa kenttää suunnitellessaan Kuronen luonnosteli saman omistajaryppään hallitsemalle, meren rantaan rajoittuvalle naapuritontille vapaa-ajan asuntoalueen.  Tätä aluetta ei kuitenkaan lähdetty rakentamaan, eikä se kuulu nyt myynnissä olevaan vapaa-ajan tonttiin, jolla on kokoa hieman vajaat 87 hehtaaria.

 

Kosti Kuronen on suunnitellut Suomeen yli 30 kenttää

Kosti Kuronen on suunnitellut Suomeen yli 30 kenttää

Teemu Tyry

”Nykyisen kentän alueelle ei mahdu asutusta, ja rakennusteknisestikin se olisi erittäin hankalaa”, Kuronen vastaa kysymykseen, onko White Beachin arvoa mahdollista kasvattaa vapaa-ajan asuntoja rakentamalla.

Suomalaisten panos Virossa sijaitsevien kenttien perustamisessa, suunnittelussa ja rakentamisessa on ollut maan lyhyen golfhistorian aikana erittäin vahvaa. Ulkomaiset sijoittajat eivät toistaiseksi ole Viron golfkentistä kiinnostuneet virolaistaustaista, Ruotsissa omaisuutensa  liikemiehenä tehnyttä Peter Huntia lukuunottamatta. Hunt on pääomistaja sekä Pärnu Bay Golf Linksin kentällä, kuin muös Saaremaan kentällä.

Remaxilla Suomessa tontin myynnistä vastaava Antti Tillanen näkee White Beachin kentän yhteydessä kaupattavien muiden maa-alueiden arvon merkittävänä tukena  golfkeskuksen liiketoimintojen kehittämiselle.

”Pärnu on turismin osalta Viron pääkaupunki kesäkaudella ja golfkausi on pidempi kuin Suomessa. Kiinnostus ulkomailta sijoituskohteena kaupunkia ja sen ympäristön palveluja kohtaan on hyvässä kasvussa”, hän nostaa esiin myyntiargumenttejä 4,5 miljoonan euron vapaa-ajan tontille. 

White Beach Golf

White Beach Golf, tontti

Etsi luettavaa