Hyppää sisältöön

Opi voittajan asenne – Uskoa ja keskittymistä

Patrick Reedin voitontahto ja itseluottamus ovat loistava ase ratkaisun hetkillä. Miehestä on tulossa yksi ikäluokkansa kovimmista ratkaisijoista.

Urheilussa ja etenkin golfissa oikea henkinen lähestymistapa on tärkeä kilpailujen ratkaisuissa. Pelaajan on pystyttävä parhaaseen suoritukseen, silloin kun sitä tarvitaan eniten. Jokaisen on opittava toimimaan omalle mielentilalle sopivalla tavalla. 

Patrick Reedin lähestymistapa on erittäin toimiva ja siitä kannattaa oppia.  

Voitontahto on vahva tunne kaikilla suurilla urheilusankareilla. Voitto tuntuu olevan aina tärkeämpi supertähdille kuin rivimiehille. Voitontahdosta saatava energia on tärkeä voimavara harjoituksissa ja sitä tarvitaan usein pitkän päivän ratkaisun hetkillä. Se antaa energiaa, auttaa keskittymään ja pysymään kilpailussa mukana, vaikka kaikki ei menisi täysin suunnitelmien mukaan. Voittajat haluavat voittaa enemmän kuin kukaan muu.

Reedillä välillä ylitsepursuava voitontahto erotti hänet amatöörivuosien pelikavereista, eikä Patrickille jäänyt ystäviä yliopistovuosilta, vaikka Augusta Universityn joukkue voitti kaksi peräkkäistä NCAA mestaruutta.

Itseluottamus on voimavara, joka kanavoi pelaajan ja tilanteen energian positiiviseen suuntaa. Se auttaa pelaajaa rauhoittumaan ja vapauttaa suorituspaineista. Voittajat uskovat pystyvänsä urotekoihin tavalla tai toisella tarpeen tullen. Tämä luottamus näkyy koko suorittamisessa ja usein johtaa parhaaseen peliin kovimman paineen alla.

Patrick Reed on ehtinyt kasvattaa itseluottamustaan voittamalla kilpailuja ja etenkin tiukkoja Ryder Cup otteluita. Itseluottamukseen tarvitaan sekä fyysisiä onnistumisia että positiivinen näkemys omasta pelitaidosta. 

Keskittymiskyky on hyvän suorituksen edellytys. Kaikki tilanteen energia on tarkoitus kanavoida keskittymisen parantamiseen. Jos mieli harhailee ei pelaaja pysty toteuttamaan lyöntejä, oli fiilis tai itseluottamus miten hyvä tahansa. Reedin kaltaisella energiapakkauksella on mieltä joskus rauhoitettava, jotta tilanteen energia ei riistäydy käsistä. Kyky keskittyä tulee osalle pelaajista luonnostaan toiset joutuvat tekemään sen eteen töitä. Parhailla pelaajilla mieli sulkeutuu ulkoisilta haittatekijöiltä. Suorituksesta ulkopuolinen häly, melu tai ajattelu tapahtuu kuin toisessa ulottuvuudessa, eikä vaikuta pelaajaan lainkaan. Omassa maailmassaan pelaaja näkee vain tarvittavan suorituksen, muuta ei ole olemassa. Keskittymiseen liittyy aivojen kyky priorisoida suoritus muun toiminnan edelle. Alitajunnasta lähtien pelaajan on haluttava voittaa ja uskottava voittoon, mutta myös ymmärrettävä, että voitto saavutetaan keskittyneen suorituksen avulla.

Patrick Reed hoki lauantain ja sunnuntain aikana tavoitteen olevan vain pelata golfia. Tämä auttoi keskittymään yhteen lyöntiin kerrallaan ja piti ajatusmaailman paremmin kurissa. 

 

 

 

Etsi luettavaa